Τι αλλάζει στα ραντεβού για τα εμβόλια κατά του κορονοϊού

18:38 29/10/2021 - Πηγή: iPop

Μια μεγάλη αλλαγή είναι διαθέσιμη στο emvolio.gov.gr σχετικά με τα ραντεβού για τα εμβόλια κατά του κορονοϊού. Πλέον, οι πολίτες μπορούν να δουν ποιο εμβόλιο θα κάνουν σε κάθε εμβολιαστικό κέντρο.

Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας είπε ότι μια νέα λειτουργία είναι διαθέσιμη για τους πολίτες στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr από σήμερα, Παρασκευή 29 Οκτωβρίου.

Τι αλλάζει με τα ραντεβού για τα εμβόλια κατά του κορονοϊού

Πλέον

οι πολίτες θα μπορούν να βλέπουν και τις εμπορικές ονομασίες των εμβολίων. Σύμφωνα με όσα είπε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, δίπλα από κάθε εμβολιαστικό κέντρο θα εμφανίζεται στο εξής το είδος του εμβολίου που χορηγείται, έτσι ώστε οι πολίτες να μπορούν να επιλέγουν ποιο επιθυμούν να λάβουν ως τρίτη επαναληπτική δόση, ανεξάρτητα από το ποιο έκαναν κατά το βασικό εμβολιασμό τους.

Θυμίζουμε ότι οι εμβολιασμοί της τρίτης δόσης γίνονται -προς το παρόν- μόνο με το σκεύασμα της Pfizer, ενώ μέσα στις επόμενες μέρες θα ανοίξει και η πλατφόρμα για το εμβόλιο της Moderna, που έλαβε πρόσφατα έγκριση για την χορήγησή του ως τρίτη δόση.

Απ’ τις 5 Νοεμβρίου θα ανοίξει και η πλατφόρμα των ραντεβού για δεύτερη δόση σε όσους έχουν εμβολιαστεί με το σκεύασμα της Johnson & Johnson. Δεν υπάρχει ηλικιακό κριτήριο για τη δεύτερη δόση, όμως θα πρέπει να απέχει τουλάχιστον δύο μήνες από την πρώτη.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Τι αλλάζει στα ραντεβού για τα εμβόλια κατά του κορονοϊού εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τι αλλάζει στα ραντεβού για τα εμβόλια κατά του κορονοϊού,