Θρίλερ με την επιστροφή του κουαρτέτου

07:47 1/3/2016 - Πηγή: iPop

Σε θρίλερ έχει μετατραπεί η επιστροφή του κουαρτέτου, που όπως φαίνεται «πάγωσε» για ακόμα μια φορά, καθώς στη συνεδρίαση του EuroWorking Group την Δευτέρα όχι μόνο δεν σημειώθηκε πρόοδος, αλλά μεγάλωσε το χάσμα ανάμεσα στην Ελλάδα και το ΔΝΤ.

Πλέον το Eurogroup της 7ης Μαρτίου θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμο, καθώς τότε αναμένεται να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.

Η Κυβέρνηση έχει συνεπώς

μια εβδομάδα-βουνό μπροστά της κατά την οποία πρέπει να προετοιμαστεί για να καταβάλει την Δευτέρα κάθε δυνατή προσπάθεια να πείσει τους Θεσμούς ότι δεν γίνεται η αξιολόγηση να καθυστερήσει περαιτέρω.

Στην συνεδρίαση του EWG, κυριάρχησαν οι διαφωνίες σχετικά με το δημοσιονομικό κενό που βλέπει το ΔΝΤ και για να καλυφθεί προτείνει τη λήψη νέων μέτρων από την ελληνική Κυβέρνηση.

Η εκτίμηση του Ταμείου είναι πως το 2015 έκλεισε για την Ελλάδα με έλλειμμα 0,6% και ύφεση 2%. Πηγές από την Κυβέρνηση σημειώνουν πως «οι εκτιμήσεις αυτές είναι εντελώς αυθαίρετες και υποκρύπτουν σκοπιμότητα».

Κομισιόν και Κυβέρνηση φαίνεται πως συμφωνούν για την ύπαρξη πλεονάσματος το 2015 0,2% με οριακή ύφεση.

Σε κάθε περίπτωση, με τα νέα δεδομένα η επιστροφή των Θεσμών δεν αναμένεται να γίνει πριν το Eurogroup της 7ης Μαρτίου.

Ωστόσο, ο Αλέξης Τσίπρας από την πλευρά του, το βράδυ της Δευτέρας στην συνέντευξή του στον «Ενικό», εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι επικεφαλής των Θεσμών θα επιστρέψουν στην Αθήνα μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου.

Photo: Nick Paleologos / SOOC

The post Θρίλερ με την επιστροφή του κουαρτέτου appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα