Προς αναζήτηση χώρων για την φιλοξενία των προσφύγων

07:33 1/3/2016 - Πηγή: iPop

Στην διαδικασία αναζήτησης χώρων προκειμένου να μπορέσουν να φιλοξενηθούν οι χιλιάδες πρόσφυγες που είναι αποκλεισμένοι στην χώρα μας βρίσκεται η ελληνική Κυβέρνηση, την ίδια στιγμή που οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 25.000 πρόσφυγες και μετανάστες εντός των ελληνικών συνόρων.

Στην Ειδομένη η κατάσταση είναι ιδιαίτερα ασφυκτική, με 7.000 άτομα να βρίσκονται στον καταυλισμό και τις αρχές της ΠΓΔΜ να διατηρούν κλειστά τα σύνορα, όντας άγνωστο το πότε θα επιτραπεί η διέλευση έστω και μερικών δεκάδων ανθρώπων.

2.500 άτομα φέρεται

πως πέρασαν τη νύχτα στον Πειραιά, με τα πλοία να συνεχίζουν άκοπα να μεταφέρουν άτομα στο λιμάνι από τα νησιά, με πιο αργούς βέβαια ρυθμούς.

Και στην πλατεία Βικτωρίας οι πρόσφυγες όλο και αυξάνονται, με πολλούς ανθρώπους να μην έχουν πού να κοιμηθούν.

Σ’ άλλες πόλεις της χώρας, οι πρόσφυγες φιλοξενούνται σε κάθε δυνατή δομή: στρατόπεδα, γυμναστήρια, στάδια. Μάλιστα την Δευτέρα έγινε γνωστό πως οι Ένοπλες Δυνάμεις μαζί με τη τοπική Αυτοδιοίκηση ενισχύουν τη διαμόρφωση στο Πάρκο Α.Τρίτσης στο Ίλιον για τους πρόσφυγες.

Επικεφαλής της δημιουργίας του χώρου φιλοξενίας είναι εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας, ο οποίος ενημερώνει τους άνδρες του Στρατού για το πού θα πρέπει να τοποθετηθούν οι σκηνές. Στον ίδιο χώρο θα τοποθετηθούν τουαλέτες, μαγειρεία, ιατρεία και χώροι διοικητικής υποστήριξης.

Ο καταυλισμός αναμένεται να είναι έτοιμος για την φιλοξενία των προσφύγων έως και την Πέμπτη και πρόκειται να φιλοξενήσει περίπου 1.000 άτομα.

Θυμίζουμε πως την Τετάρτη συνεδριάζει η ΚΕΔΕ και οι Δήμαρχοι και οι Περιφερειάρχες καλούνται να κάνουν γνωστούς στην Κυβέρνηση τους χώρους που έχουν στην διάθεσή τους και θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν προσωρινά πρόσφυγες.

Ξεκινούν οι επαναπροωθήσεις ατόμων στην Τουρκία

Σήμερα, Τρίτη, θα γίνουν οι πρώτες επαναπροωθήσεις ατόμων στην Τουρκία.

150 μετανάστες θα επιστρέψουν στην γειτονική χώρα μέσω του τελωνείου των Κήπων, όπως ορίζεται στην συμφωνία της Συνόδου Κορυφής.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα άτομα που θα επιστραφούν είναι μαροκινής, τυνησιακής και αλγερινής καταγωγής, κι αφού συνελήφθησαν για παράνομη μετανάστευση κρατούνται στα κέντρα σ’ όλη τη χώρα.

Την Τετάρτη αναμένεται να επαναπροωθηθούν ακόμα 158 άτομα.

Photo: Nikos Libertas / SOOC

The post Προς αναζήτηση χώρων για την φιλοξενία των προσφύγων appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα