Τεταμένη η κατάσταση στην Ειδομένη- Πρόσφυγες απειλούν να εμβολίσουν τις κλούβες των ΜΑΤ

14:17 11/4/2016 - Πηγή: iPop

Ηλεκτρισμένο παραμένει το κλίμα στην Ειδομένη μετά τα επεισόδια της Κυριακής. Οι πρόσφυγες και μετανάστες θέλουν να περάσουν τα σύνορα και τονίζουν πως είναι διατεθειμένοι να κάνουν τα πάντα. Ένταση επικράτησε ξανά την Δευτέρα καθώς πρόσφυγες και αλληλέγγυοι ανέβηκαν σε παλιό βαγόνι και το έσπρωξαν από τον σιδηροδρομικό σταθμό μέχρι και τη διάβαση όπου βρίσκονται παρατεταγμένες κλούβες της αστυνομίας. Μάλιστα, απείλησαν πως θα εμβολίσουν και τις κλούβες.

Τι συνέβη στην Ειδομένη την Δευτέρα;

100 περίπου άτομα ανέβηκαν στο βαγόνι και φώναζαν συνθήματα υπέρ του ανοίγματος των συνόρων. Να

τονισθεί πως οι πρόσφυγες και μετανάστες σταμάτησαν το βαγόνι λίγο μόνο μέτρα πριν το πετάξουν πάνω στις κλούβες.

Την ίδια στιγμή πλήθος κόσμο έχει συγκεντρωθεί πάνω στις σιδηροδρομικές γραμμές και τονίζει πως δεν θα αποχωρήσει αν δεν ανοίξουν τα σύνορα.

Τεθωρακισμένα κατά μήκος των συνόρων Ελλάδας- ΠΓΔΜ:

Επί ποδός βρίσκονται οι αρχές της ΠΓΜΔ οι οποίες την Δευτέρα, λίγες μόνο ώρες μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν στην περιοχή, παρέταξαν τεθωρακισμένα στα σύνορα με τη χώρα μας. Την ίδια στιγμή η ελληνική Κυβέρνηση καταδικάζει την χρήση βίας που ασκήθηκε από την ΠΓΔΜ.

Τρία τεθωρακισμένα οχήματα έχουν ήδη τοποθετηθεί κατά μήκος του συρματοπλέγματος στο σημείο όπου την Κυριακή πραγματοποιήθηκαν τα επεισόδια με τους πρόσφυγες.

photo:Konstantinos Tsakalidis / SOOC

The post Τεταμένη η κατάσταση στην Ειδομένη- Πρόσφυγες απειλούν να εμβολίσουν τις κλούβες των ΜΑΤ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα