Αυστηρό μήνυμα Παυλόπουλου για την ΠΓΔΜ- Κοινή λύση για το προσφυγικό ζητά ο Πορτογάλος Πρωθυπουργός

12:16 11/4/2016 - Πηγή: iPop

Με έντονα επικριτικό ύφος απάντησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για τα επεισόδια τα οποία σημειώθηκαν στην ΠΓΔΜ την Κυριακή. Χαρακτηριστικά ο Προκόπης Παυλόπουλος ανέφερε πως οι ενέργειες της αστυνομίας της ΠΓΔΜ είναι «απαράδεχτες» και «αδιανόητες».

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε πως μια τέτοια χώρα δεν έχει θέση στην Ε.Ε.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος ο οποίος υποδέχτηκε την Δευτέρα στο Προεδρικό Μέγαρο

τον Πορτογάλο πρωθυπουργό, Αντόνιο Κόστα, δήλωσε:

Χώρες που φιλοδοξούν να μπουν στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ -και αναφέρομαι στην ΠΓΔΜ- όταν συμπεριφέρονται απέναντι στους πρόσφυγες όπως συμπεριφέρθηκαν χθες οι δυνάμεις των Σκοπίων, προβαίνοντας σε αδιανόητες και απαράδεκτες ενέργειες, είναι βέβαιο ότι δεν έχουν θέση ούτε στην Ε.Ε. ούτε στο ΝΑΤΟ

Το λόγο στη συνέχεια πήρε ο Πορτογάλος Πρωθυπουργός ο οποίος τόνισε πως το βάρος του προσφυγικού πρέπει να διαμοιραστεί ανάμεσα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Αντόνιο Κόστα ανάφερε:

Δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι μία χώρα, όπως η Ελλάδα, η οποία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή και λόγω εγγύτητας δέχεται μεγαλύτερες προσφυγικές ροές, θα αναλάβει όλο το βάρος. Πρέπει αυτό το βάρος να το μοιραστούμε συνολικά. Όλο αυτό πρέπει να γίνει με βάση την αλληλεγγύη. Πρέπει όλοι να εστιάσουμε και να ενισχύσουμε την μετεγκατάσταση

Και πρόσθεσε: «Φυσικά η απάντηση δεν είναι το κλείσιμο των συνόρων, καθώς αυτό το κλείσιμο των συνόρων παραβιάζει μία από τις θεμελιώδεις ελευθερίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που είναι η ελεύθερη μετακίνηση των ανθρώπων».

Εν συνεχεία ο Πορτογάλος Πρωθυπουργός τόνισε πως η χώρα του έχει εκφράσει την αλληλεγγύη της απέναντι στην Ελλάδα και αναφέρθηκε σ’ ένα πρόγραμμα φιλοξενίας Σύρων φοιτητών στα Πανεπιστήμια της Πορτογαλίας, το οποίο έχει τεθεί σε ισχύ με στόχο να μπορέσουν οι φοιτητές αυτοί να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους, λέγοντας:

Απευθυνόμαστε, λοιπόν, σε όλες τις χώρες που έχουν δεχτεί μεγάλο αριθμό προσφύγων, όπως για παράδειγμα η Ελλάδα, και δηλώνουμε ότι στα Πανεπιστήμια και τα Πολυτεχνεία μας έχουμε τις συνθήκες έτσι ώστε να φιλοξενήσουμε 2.000 νέους, οι οποίοι θέλουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους

photo: Nikos Libertas / SOOC

The post Αυστηρό μήνυμα Παυλόπουλου για την ΠΓΔΜ- Κοινή λύση για το προσφυγικό ζητά ο Πορτογάλος Πρωθυπουργός appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα