Τετ-α-τετ με τους Θεσμούς για τα πρόσθετα μέτρα- Βρυξέλλες: Εφικτή η ολοκλήρωση της αξιολόγησης

14:17 25/4/2016 - Πηγή: iPop

Επί ποδός βρίσκεται το ελληνικό επιτελείο με το νέο γύρο των διαπραγματεύσεων να βάζει «φωτιά» στην Κυβέρνηση. Στόχος είναι η επίτευξη συμφωνίας με τους Θεσμούς. Την ίδια στιγμή εφικτή θεωρούν στις Βρυξέλλες την ολοκλήρωση της αξιολόγησης σε τεχνικό επίπεδο μέσα στις επόμενες δύο με τρεις ημέρες.

Όπως επιβεβαιώνουν πηγές από τις Βρυξέλλες η συμφωνία ώστε να καταστεί δυνατή η σύγκληση έκτακτης

συνεδρίασης του Εurogroup τη Μεγάλη Πέμπτη αποτελεί πολύ πιθανό σενάριο.

Τετ-α-τετ Τσακαλώτου- Θεσμών:

Ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος συνομιλεί με το κουαρτέτο με κύριο θέμα τα μέτρα τα οποία θα συμπεριληφθούν στο πρόσθετο προληπτικό πακέτο.

Eurogroup την Μεγάλη Πέμπτη υπό προϋποθέσεις επιμένει η Κομισιόν:

Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά σχετικά με το αν θα πραγματοποιηθεί έκτακτο Eurogroup τη Μεγάλη Πέμπτη άφησε η εκπρόσωπος της Κομισιόν κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων το μεσημέρι της Μεγάλης Δευτέρας στις Βρυξέλλες.

Όπως τόνισε η Εκπρόσωπος της Κομισιόν το Eurogroup θα πραγματοποιηθεί αν οι δυο πλευρές συμφωνήσουν.

Σύσκεψη στο Μαξίμου:

Η επίτευξη συμφωνίας με τους Θεσμούς αλλά και η επανέναρξη των διαβουλεύσεων στο Χίλτον με το κουαρτέτο ήταν το κύριο θέμα της συνεδρίασης στο Μαξίμου.

Ο Πρωθυπουργός εστιάσε «στην πολιτική διαπραγμάτευση» με στόχο να επισπευσθούν οι διαδικασίες και χωρίς προσκόμματα για το κλείσιμο της αξιολόγησης.

Να θυμίσουμε πως η ελληνική Κυβέρνηση καταβάλλει αγώνα δρόμου για να μπορέσει μέσα στις επόμενες το πολύ 48 ώρες να δοθεί το «πράσινο φως» για νέο Eurogroup την Μεγάλη Πέμπτη.

Ουσιαστικά αν και σήμερα μπήκε η Μεγάλη Εβδομάδα η ελληνική Κυβέρνηση διανύει την δεύτερη εβδομάδα των Παθών της.

Οι κρίσιμες για το μέλλον της χώρας συζητήσεις στο Χίλτον ξεκινούν ξανά στο Χίλτον την ώρα που αναμένεται και η πενταμερή Ομπάμα, Ολάντ, Ρέντσι, Μέρκελ και Κάμερον στο Αννόβερο.

Τι ζήτησε ο Ομπάμα για το ελληνικό ζήτημα;

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ένα τηλεγράφημα το οποίο ήρθε στο φως της δημοσιότητας μέσω του Πρακτορείου Ειδήσεων «Upi» αποκαλύπτει τι ζήτησε ο Πρόεδρος Ομπάμα από την Καγκελάριο Μέρκελ όσον αφορά το ελληνικό ζήτημα.

Το τηλεγράφημα αποκαλύπτει πως ο Πρόεδρος της Αμερικής έκανε έκκληση για συνεργασία ΔΝΤ- Ευρώπης με την ελληνική Κυβέρνηση προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή, με την οποία η Ελλάδα θα καταφέρει να επιστρέψει σε ρυθμούς ανάπτυξης, πάντα εντός της Ευρωζώνης.

Σημείωση!

Το σαββατοκύριακο οι διαπραγματεύσεις κινήθηκαν σε τεχνικό επίπεδο, όμως τώρα απαιτείται συμφωνία με το Κουαρτέτο.

photo:AP

The post Τετ-α-τετ με τους Θεσμούς για τα πρόσθετα μέτρα- Βρυξέλλες: Εφικτή η ολοκλήρωση της αξιολόγησης appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα