Τέλος το πρόστιμο των 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους άνω των 60

11:50 23/3/2022 - Πηγή: iPop

Τέλος το πρόστιμο των 100 ευρώ, όπως ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα. Όλα όσα είπε και η επιβεβαίωση διά στόματος του Θάνου Πλέυρη.

Σύμφωνα με όσα είπε η Μίνα Γκάγκα μιλώντας στον ΣΚΑΪ, πιθανώς μέσα στον επόμενο μήνα πιθανώς θα αρθεί το διοικητικό πρόστιμο των 100 ευρώ τον μήνα στους ανεμβολίαστους άνω των 60 .

Όπως ξεκαθάρισε, το Καλοκαίρι οι μη εμβολιασμένοι άνω των 60 δε θα χρειάζεται να πληρώνουν το διοικητικό πρόστιμο που επιβλήθηκε στις

αρχές του χρόνου.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το πότε θα καταργηθεί το εν λόγω μέτρο είπε «θα δούμε, πιθανότατα από τον επόμενο μήνα».

Επιπλέον, η κα Γκάγκα πρόσθεσε πως αν τα κρούσματα κορονοϊού μειωθούν σε 200 με 300 την ημέρα τότε μπορεί να υπάρξει και μεγαλύτερη απελευθέρωση, αλλά ακόμη δεν είμαστε εκεί.

Λίγες ώρες αργότερα, ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε πως το πρόστιμο θα ανασταλεί απ’ τις 15 Απριλίου. «Από τις 15 Απριλίου θα ανασταλεί το πρόστιμο των 100 ευρώ για τους άνω των 60 ετών που παραμένουν ανεμβολίαστοι. Θα εισπραχθεί το ποσό έως τα 300 ευρώ που αντιστοιχεί μέχρι τις 15 Απριλίου. Το μέτρο θα επανεξεταστεί τον Σεπτέμβριο, άρα τελεί σε αναστολή για τους υπόλοιπους μήνες».

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη δήλωση έρχεται σε μια περίοδο όπου συζητείται παράλληλα έντονα η κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού, ακόμα και μέσα στον Απρίλιο. Ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Υγείας του υπουργείου Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, είχε δηλώσει σχετικά: «Θα καταργηθεί κάποια στιγμή, αυτό είναι δεδομένο. Κάποιες ευρωπαϊκές χώρες έχουν ήδη προχωρήσει στην κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού. Το πότε ακριβώς θα γίνει αυτό, θα εξαρτηθεί από τα επιδημιολογικά δεδομένα της συγκεκριμένης χρονικής στιγμής μετά την εισήγηση των ειδικών. Στόχος όλων μας, όσοι εργαζόμαστε και για την πανδημία είναι να επιστρέψουμε σε κανονικότητα. Όταν το επιβάλλουν τα επιδημιολογικά δεδομένα θα το κάνουμε. Είμαστε κοντά σε αυτό».

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Τέλος το πρόστιμο των 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους άνω των 60 εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τέλος, 100,telos, 100