Τελικά σταματάει η περίοδος όταν μπαίνεις στη θάλασσα; Το ταμπόν είναι απαραίτητο;

14:56 9/7/2020 - Πηγή: iPop

Δεν είναι λίγες οι γυναίκες που αναρωτιούνται αν η περίοδος στο νερό -είτε στη θάλασσα είτε στην πισίνα- διακόπτεται, αλλά και αν μπορούν να μην φορέσουν ταμπόν. 

Κατά καιρούς ακούμε αρκετές φήμες σχετικά με την περίοδο και σίγουρα θα αναρωτιέσαι αν το ότι σταματάει η περίοδος στο νερό είναι ακόμα μία. Τελικά τι ισχύει; Κι επιπλέον, μπορείς να μπεις στη θάλασσα ή την πισίνα χωρίς ταμπόν ή είναι απαραίτητο;

Σταματάει η περίοδος στο νερό τελικά;

Αρχικά να αναφέρουμε ότι το ίδιο το νερό δεν θα κάνει ποτέ την περίοδο σου να εξαφανιστεί. «Δεν έχει σημασία αν βρίσκεσαι

στο νερό ή στην κορυφή ενός βουνού ή σε ένα χαντάκι, η περίοδος εξακολουθεί να έρχεται» λέει η Michele Haughton, MD, ob-gyn της Weill Cornell Medicine και της NewYork-Presbyterian. Αν δεν έχεις ιατρικά προβλήματα, όπως ορμονικές διαταραχές, που είναι υπεύθυνες για την καθυστέρηση της περιόδου, τότε δε θα σταματήσει να έρχεται.

Οι γυναικολογικοί κίνδυνοι του καλοκαιριού και πώς θα τους προλάβεις! 

Απλά αυτό που συμβαίνει είναι ότι μερικές φορές το να μπεις στο νερό μπορεί να φαίνεται ότι η περίοδός σου εξαφανίζεται. Όλα αυτά χάρη στην πίεση του νερού που περιβάλλει τον κόλπο σου, αφού μπορεί να εξουδετερώσει τη δύναμη της βαρύτητας που βοηθά τη ροή του αίματος από το σώμα σου. Δεν υπάρχει βιολογική μαγεία εδώ, είναι όλα φυσική. «Έτσι το νερό μπορεί να αντισταθμίσει το αίμα που ρέει έξω από τον κόλπο» εξηγούν οι ειδικοί.

Ουσιαστικά, το νερό δεν κάνει την περίοδό σου να σταματήσει, απλά μπορεί να εμποδίσει την έξοδο.

Αν αιμορραγείς ενώ είσαι στη θάλασσα θα μπορούσαν αυτό να το δουν οι γύρω σου; 

Όχι! Δεν πρόκειται το νερό της θάλασσα από μπλε να γίνει κόκκινο με μερικές σταγόνες αίματος.

Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να μην φοράς ταμπόν; 

Ακόμα κι αν η ροή της περιόδου σου είναι μικρή, το ταμπόν μπορεί να σε σώσει όταν βγεις έξω απ’ το νερό, τότε που η περίοδός σου θα αρχίσει να ρέει και πάλι κανονικά.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Διάβασε ακόμα:

Πώς αλλάζει η περίοδος στα 20, 30 και στα 40

Photo: unsplash/Max Rovensky

Το άρθρο Τελικά σταματάει η περίοδος όταν μπαίνεις στη θάλασσα; Το ταμπόν είναι απαραίτητο; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα