Τελευταία μέρα υποβολής φορολογικών δηλώσεων

09:19 21/7/2017 - Πηγή: iPop

Τελευταία μέρα υποβολής φορολογικών δηλώσεων είναι η σημερινή, μετά την παράταση που είχε δώσει το υπουργείο Οικονομικών. Όσοι προχωρήσουν από αύριο, Σάββατο, σε εκπρόθεσμη υποβολή φορολογικής δήλωσης, θα έρθουν αντιμέτωποι με πρόστιμα.

Η διορία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων λήγει συγκεκριμένα τα μεσάνυχτα, όμως, η «περιπέτεια» αναμένεται να τραβήξει λίγο ακόμα καιρό για τους αγρότες, οι οποίοι καλούνται να καταθέσουν και συμπληρωματική εμπρόθεσμη δήλωση, μόλις το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης διευκρινίσει αν θεωρούνται κατ’επάγγελμα αγρότες ή μη, προκειμένου να επωφεληθούν

απ’ τη σχετική έκπτωση φόρου.

Μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί συνολικά περί τις 6 εκατ. φορολογικές δηλώσεις, ενώ μέχρι να λήξει η διορία τα μεσάνυχτα αναμένονται ακόμα 100.000.

Οι χρεωστικές δηλώσεις έχουν φθάσει τα 2,5 εκατ. με 150.000 – 200.000 παραπάνω φορολογούμενους να υπολογίζεται πως φέτος θα πληρώσουν πρόσθετο φόρο για τα εισοδήματά τους.

Τα πρόστιμα

Όσοι δεν υποβάλλουν τη φορολογική τους δήλωση σήμερα, θα έρθουν αντιμέτωποι με πρόστιμο τουλάχιστον 100 ευρώ (για μηδενικές και πιστωτικές δηλώσεις ή προκειμένου για μισθωτούς και συνταξιούχους που δεν έχουν έσοδα από επιχειρηματική δραστηριότητα). Το πρόστιμο αυξάνεται σε 250 ευρώ (για όσους τηρούν απλογραφικά βιβλία ή αμείβονται με δελτίο παροχής υπηρεσιών).

Για τις εταιρίες που τηρούν διπλογραφικά βιβλία φτάνει και στα 500 ευρώ.

Σημειώνεται πως κάθε μήνας καθυστέρησης πληρωμής του φόρου οδηγεί σε προσαύξηση με επιτόκιο 0,73%.

The post Τελευταία μέρα υποβολής φορολογικών δηλώσεων appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα