Ταυτοποιήθηκε ο δράστης του Λονδίνου | Όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής

17:52 23/3/2017 - Πηγή: iPop

Ταυτοποιήθηκε ο δράστης του Λονδίνου | Όσααπ’ τις Αρχές, οι οποίες έδωσαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία του ανθρώπου ο οποίος φέρεται να είναι υπεύθυνος για την τρομοκρατική επίθεση στο Westminster, η οποία άφησε πίσω της 4 νεκρούς (συμπεριλαμβανομένου του δράστη) και 40 τραυματίες. Απ’ αυτούς οι 29 χρειάστηκε να νοσηλευτούν.

Όπως ενημέρωσε η Scotland Yard, ο φερόμενος ως

δράστης είναι ο 52χρονος Khalid Masood, γεννημένος στο Kent, ο οποίος πιστεύεται ότι ζούσε μέχρι πρόσφατα στην περιφέρεια West Midlands.

Ο Masood δεν ήταν στο στόχαστρο της Αστυνομίας και δεν ήταν ανάμεσα στη λίστα με τους υπόπτους για τρομοκρατία.

Ωστόσο, ήταν γνωστός στις Αρχές και είχε μια σειρά από προηγούμενες καταδίκες για επιθέσεις, συμπεριλαμβανομένων των κατηγοριών για κατοχή επιθετικών όπλων και διατάραξη της δημόσιας τάξης.

Stefan Rousseau/PA via AP

Δεν έχει καταδικαστεί για αδικήματα τρομοκρατίας.

Σύμφωνα με το Sky News, «ο Masood ήταν παντρεμένος, πατέρας τριών παιδιών, δάσκαλος αγγλικών και έκανε bodybuilding».

Η πρώτη καταδίκη του ήταν τον Νοέμβριο του 1983 για ποινικό αδίκημα και η τελευταία τον Δεκέμβριο του 2003 λόγω κατοχής μαχαιριού.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Scotland Yard:

«Ο άντρας ο οποίος πιστεύεται από την αστυνομία ότι είναι υπεύθυνος για την τρομοκρατική επίθεση στο Γουέστμινστερ, χθες, 22 Μαρτίου, ταυτοποιήθηκε επίσημα ως ο Καλίντ Μασούντ. Ο Μασούντ, 52 ετών (25.12.1964), γεννήθηκε στο Κεντ και οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι έμενε πρόσφατα στα Δυτικά Μίντλαντς. Ο Μασούντ είναι επίσης γνωστό ότι χρησιμοποιούσε διάφορα ψευδώνυμα

Ο Μασούντ δεν ήταν μέχρι τώρα αντικείμενο έρευνας, και δεν υπάρχουν προγενέστερες πληροφορίες που να αφορούν την πρόθεσή του για τρομοκρατική επίθεση. Παρ’ όλα αυτά είναι γνωστό στην αστυνομία και έχει μια μεγάλη γκάμα προηγούμενων καταδικών και επιθέσεων, συμπεριλαμβανομένης της πρόκλησης σωματικών βλαβών, κατοχή όπλων και διατάραξη της δημόσιας ειρήνης.

Η πρώτη του καταδίκη ήταν το Νοέμβριο του 1983, για φθορά ξένης περιουσίας και η τελευταία του καταδίκη ήταν το Δεκέμβρη του 2003 για κατοχή μαχαιριού.

Δεν είχε καταδικαστεί για τρομοκρατικά αδικήματα».

Όσα ξέρουμε μέχρι στιγμής:Ταυτοποιήθηκε ο δράστης: Είναι ο 52χρονος Khalid Masood, γεννημένος στο Kent, ο οποίος πιστεύεται ότι ζούσε μέχρι πρόσφατα στην περιφέρεια West Midlands.Ανάληψη ευθύνης απ’ τον ISISTheresa May: Δύο Έλληνες μεταξύ των τραυματιών της επίθεσης στο Λονδίνο8 άνθρωποι έχουν συλληφθεί από τις 6 επιδρομές σ’ όλη την χώρα, σύμφωνα με την Scotland YardΣε μία από τις επιδρομές στο Birmingham, 3 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από την αστυνομία.Έχουν κατονομαστεί και τα 3 θύματα της επίθεσης.Περιοχές γύρω από το Κοινοβούλιο παραμένουν αποκλεισμένεςΕνός λεπτού σιγής στις 9:33 το πρωί τηρήθηκε μέσα στο Κοινοβούλιο αλλά και στα κεντρικά γραφεία της Scotland YardΗ Πρωθυπουργός καταδίκασε την επίθεση λέγοντας ότι τέτοιες πράξεις είναι «καταδικασμένες σε αποτυχία»Video δημοσιοποιήθηκε που δείχνει την τρελή πορεία του οχήματος χτυπώντας πεζούς και ρίχνοντας μία γυναίκα μέσα στον Τάμεση.Κάλεσμα από τον Δήμαρχο του Λονδίνου για να μαζευτεί ο κόσμος στην πλατεία Trafalgar στη μνήμη των θυμάτων.

Σε εξέλιξη ήταν νωρίτερα συγκέντρωση μνήμης για τα θύματα στην πλατεία Trafalgar.

View from #TrafalgarSquare moments before a #vigil begins to remember victims of yesterday's attacks #Westminster pic.twitter.com/Pfy6auVRxp

Anna O'Neill (@Annareporting) March 23, 2017

VIDEO: Policeman, alongside priest and politician stand with the people of London. #TrafalgarSquare vigil tonight. #Westminster pic.twitter.com/hpZbspCIoN

Nick Beake (@Beaking_News) March 23, 2017

Ο Δήμαρχος ζητάει από τον καθένα να έρθει να δείξει την συμπαράστασή του σ’ εκείνους που έχασαν τη ζωή τους , να δείξει την συμπαράσταση στις οικογένειες των θυμάτων και να δείξει στον κόσμο ότι είμαστε πιο αφοσιωμένοι από ποτέ στις αξίες μας, να δείξουμε ότι παραμένουμε ενωμένοι και ανοικτοί

Νωρίτερα, η Theresa May απ’ το βήμα της Βουλής, είπε:

Ένας τρομοκράτης ήρθε σε έναν τόπο όπου άνθρωποι όλων των εθνικοτήτων και πολιτισμών συγκεντρώνονται για να γιορτάσουν τι σημαίνει να είσαι ελεύθερος. Και έβγαλε το μίσος αδιακρίτως κατά αθώων ανδρών, γυναικών και παιδιών. Πρόκειται για μία επίθεση εναντίον των ελεύθερων ανθρώπων παντού και, εκ μέρους του βρετανικού λαού, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους φίλους και συμμάχους σε ολόκληρο τον κόσμο που σε αυτήν την στιγμή έκαναν σαφές ότι στέκονται στο πλευρό μας

Το μήνυμα του Boris Johnson

O Bρετανός Υπουργός Εξωτερικών έκανε λόγο για μια επίθεση στην καρδιά της Δημοκρατίας, αλλά ξεκαθάρισε πως οι Αρχές της Κυβέρνησης θα συνεχίσουν να θριαμβεύουν.

«Νομίζω πως μπορώ να πως οι αξίες, οι ιδέες του δράστη για τον κόσμο δεν θα επικρατήσουν. Πραγματοποίησε μία επίθεση στην καρδιά της Δημοκρατίας μας, όπως έχει συμβεί πολλές φορές τις περασμένες δεκαετίες. Οι αξίες του παλατιού του Westminster θα συνεχίσουν να θριαμβεύουν και ότι και να νόμιζε πως κάνει, δεν θα επιτύχει»

Επίσκεψη May στο νοσοκομείο

Επίσκεψη στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύονται οι τραυματίες της επίθεσης πραγματοποίησε η Theresa May. Η ίδια συνομίλησε με τους τραυματίες αλλά με το προσωπικό του νοσοκομείου.

Ο εκπρόσωπος Τύπου είπε σε δημοσιογράφους: «Υπέγραψε το βιβλίο συλλυπητηρίων και πριν από λίγο επέστρεψε στην πρωθυπουργική κατοικία έπειτα από μια ιδιωτική επίσκεψη σε ένα νοσοκομείο όπου έμεινε 40 λεπτά. Συνομίλησε με τα θύματα των χθεσινών περιστατικών, τους νοσηλευτές και το ιατρικό προσωπικό… για να τους ευχαριστήσει για το έργο τους».

Κατονομάστηκαν οι δύο Ρουμάνοι τραυματίες

Κατονομάστηκαν οι δύο Ρουμάνοι τραυματίες απ’ τις Αρχές. Πρόκειται για την Andreea Cristea, η οποία έπεσε απ’ την Westminster Bridge στον Τάμεση προκειμένου να σωθεί. Η ίδια αντιμετωπίζει πρόβλημα με τα πνευμόνια της και είχε ένα θρόμβο αίματος, ο οποίος έχει αφαιρεθεί από τον εγκέφαλό της.

Το δεύτερο άτομο απ’ τη Ρουμανία που είναι τραυματίας είναι ο Andrei Burnaz, ο οποίος είναι σύντροφος της Andreea Cristea.

Πληροφορίες για τις συλλήψεις

Η Αστυνομία έδωσε αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τις συλλήψεις, οι οποίες έγιναν στο πλαίσιο πολλαπλών επιχειρήσεων της Αντιτρομοκρατικής το πρωί της Πέμπτης:

Μια σύλληψη στο CarmarthenshireΤρεις στο BirminghamΜια σύλληψη στα ανατολικά του ΛονδίνουΟλοκληρώθηκαν οι έρευνες στο Brighton και το νότιο-ανατολικό Λονδίνο

Ειδικότερα:

Μια 39χρονη γυναίκα συνελήφθη σε μια διεύθυνση στο ανατολικό Λονδίνο με την υποψία της προετοιμασίας τρομοκρατικών ενεργειών.Μια 21χρονη γυναίκα και ένας 23χρονος άνδρας συνελήφθησαν σε μια διεύθυνση στο Birmingham.Μια 26χρονη γυναίκα και τρεις άνδρες ηλικίας 28, 27 και 26 ετών, συνελήφθησαν σε μια ξεχωριστή διεύθυνση στο Birmingham.Και οι έξι συνελήφθησαν τη διάρκεια της νύχτας με την υποψία της προετοιμασίας τρομοκρατικών ενεργειών.Ένας 58χρονος συνελήφθη επίσης σήμερα το πρωί σε μια ξεχωριστή διεύθυνση στο Birmingham με την υποψία της προετοιμασίας τρομοκρατικών ενεργειών.Aνάληψη ευθύνης απ’ τον ISIS

Νωρίτερα, όπως μετέδωσαν τα διεθνή ΜΜΕ, ο ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση μέσω ανακοίνωσης η οποία δημοσιεύθηκε στο Amaq.

«Ένας στρατιώτης του Ισλαμικού Κράτους διέπραξε την επίθεση, η οποία ήταν απάντηση κατά πολιτών χωρών που συμμετέχουν στον διεθνή συνασπισμό από τις ΗΠΑ, ο οποίος πλήττει θέσεις της οργάνωσης σε Ιράκ, Συρία, Λιβύη».

Θυμίζουμε ότι ο δράστης έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά αφότου οδήγησε το όχημά του πάνω σε πεζούς στη γέφυρα Westminster και εν συνεχεία μαχαίρωσε θανάσιμα αστυνομικό.

Τα θύματα

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση υπάρχουν συνολικά 4 νεκροί: Ο δράστης, ένας αστυνομικός και δυο πολίτες.

Σύμφωνα με τον Υπαρχηγό της Αστυνομίας, ο αστυνομικός είναι ο Keith Palmer, 48 ετών, ο οποίος εργαζόταν για 15 χρόνια στο σώμα, δεν έφερε οπλισμό κατά την επίθεση και ήταν πατέρας.

Η Αστυνομία ανακοίνωσε μέσω Twitter πως αποσύρει τον αριθμό του Keith Palmer, ο οποίος δεν θα δοθεί σε κανέναν άλλον αστυνομικό μελλοντικά.

As a mark of respect Keith's shoulder number – 4157U – will be retired and not reissued to any other officer #WeRemember #WestminsterAttack

Metropolitan Police (@metpoliceuk) March 23, 2017

Η Aysha Frade είναι η πρώτη που ταυτοποιήθηκε ως ένα από τα θύματα της επίθεσης.

Η Aysha Frade ήταν δασκάλα και μητέρα δύο παιδιών. Η 43χρονη εργαζόταν στο Λονδίνο και καταγόταν από την πόλη Betanzos, Galicia στην Ισπανία.

Ο δήμαρχος του Betanzos, Ramón García Vázquez, επιβεβαίωσε ότι η Frade είναι ένα από τα θύματα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι Αρχές ονόμασαν και το τρίτο θύμα. Πρόκειται για τον Kurt Cochran, τουρίστα απ’ τις ΗΠΑ. Η γυναίκα του, Melissa, νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο.

Ο άνδρας βρισκόταν στο Λονδίνο προκειμένου να γιορτάσει την 25η επέτειο γάμου με την σύζυγό του.

Photo: AFP, Getty

The post Ταυτοποιήθηκε ο δράστης του Λονδίνου | Όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ταυτοποιήθηκε, Λονδίνου | Όσα,taftopoiithike, londinou | osa