Τα ξίφη τους στη Βουλή διασταύρωσαν για ακόμα μια φορά Τσίπρας- Μητσοτάκης- Στα άκρα η κόντρα τους

16:24 20/4/2016 - Πηγή: iPop

Για ακόμα μια φορά τα ξίφη τους στη Βουλή διασταύρωσαν Τσίπρας- Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της Προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για θέματα ασφάλειας την Τετάρτη. Ο Πρωθυπουργός κατηγόρησε τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας πως προσπαθεί να σπείρει τον πανικό στους πολίτες και συνδέει το προσφυγικό με την τρομοκρατία ενώ από την πλευρά του ο Κ. Μητσοτάκης κάλεσε ξανά τον Αλέξη Τσίπρα

να παραιτηθεί.

Κατά τη δευτερολογία του ο Πρωθυπουργός έκανε λόγο για σαφές ιδεολογικό μανιφέστο και τόνισε απευθυνόμενος στον Κ. Μητσοτάκη:

Είπατε ότι η ασφάλεια είναι προϋπόθεση της ελευθερίας και ότι ο δυτικός τρόπος ζωής απειλείται, αγοράσατε τη θεωρία του πολέμου των πολιτισμών

Και σημείωσε:

«Ελευθερία χωρίς ασφάλεια οδηγεί σε μια κοινωνία ζούγκλα και ασφάλεια χωρίς ελευθερία οδηγεί σε μια κοινωνία ολοκληρωτική».

Ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας λέγοντας «η αριστερά στην Ελλάδα έχει υπάρξει θύμα της οργανωμένης βίας του μετεμφυλιακού κράτους, των εθνικοφρόνων και της δικτατορίας, όχι θύτης» και πρόσθεσε:

Σήμερα ότι το δόγμα της ΕΛΑΣ της ηπιότητας και της διακριτικότητας είναι πολύ πιο αποτελεσματικό ως προς τη διατήρηση της ασφάλειας των πολιτών από το δόγμα της επίδειξης ωμής δύναμης και της άνευ όρων καταστολής

Και διαβεβαίωσε πως το κέντρο της πόλης είναι απολύτως ασφαλές.

Επίσης ο Πρωθυπουργός δήλωσε μιλώντας για την κατάσταση της Ελλάδας:

Η χώρα πράγματι βρίσκεται απέναντι σε δύο σημαντικές κρίσεις, στις δύο από τις τρεις που παραλλήλως πλήττουν την Ευρώπη- και είναι εξαιρετικά ασυνήθιστο αυτό, της οικονομικής και της προσφυγικής

Ενώ, εξέφρασε την ελπίδα πως το μήνυμα που θα μείνει από την συνεδρίαση της Τετάρτης για την ασφάλεια στη Βουλή είναι πως η χώρα βρίσκεται στην κατεύθυνση της εξόδου από την οικονομική κρίση και ότι η χώρα δεν έχει σχέση με την κρίση ασφάλειας που μαστίζει το κέντρο της Ευρώπης.

Για την διαπραγμάτευση:

«Θα σας συνιστούσα κύριοι της αντιπολίτευσης να μην βάλετε τα λεφτά σας όλα στην πιθανότητα αποτυχίας της κυβέρνησης γιατί η αξιολόγηση θα κλείσει», είπε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε:

«Κατανοώ βεβαίως γιατί σας πιέζουν διακαώς για να το κάνετε αυτό. Ξεκινήσατε με την πρώτη σας συνέντευξη ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λέγοντας δεν βιάζομαι, και τώρα σας βλέπω να βιάζεστε και να αγκομαχάτε. Γιατί; Κάποιοι σας πιέζουν. Αυτοί έχουν λόγο βεβαίως. Έχουν χρέη, πιθανώς έχουν διώξεις, θέλουν να κρατάνε μέσα ενημέρωσης χωρίς να πληρώνουν φόρους, κάποιοι άλλοι βλέπουν δικούς τους συνεργάτες σε κάποιες λίστες, έχουν λόγους να θέλουν, αδιαφορώντας για την πορεία αυτής της χώρας, αυτή η κυβέρνηση να φύγει. Εσείς όμως κάνετε λάθος αν παίζετε σε μια ζαριά τα πάντα, για τον απλό λόγο ότι θα διαψευστείτε. Και αμέσως μετά τι θα κάνετε; Θα βάλετε τα λεφτά σας στη δεύτερη αξιολόγηση. Και αν διαψευστείτε και εκεί; Το ξέρετε το παραμύθι με τον ψεύτη βοσκό. Στο τέλος δεν θα σας πιστεύει ούτε ο λύκος».

Παράλληλα ο Πρωθυπουργός εστίασε «στην προσπάθεια από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πέρα από την άγρα ψήφων και την υποστήριξη της ακραίας δεξιάς ατζέντας» προσθέτοντας:

Δεν έγινε καμία προσπάθεια από τον αρχηγό της Αξ.Αντιπολίτευσης να ασχοληθεί με την άποψη των ακραίων της διαπραγμάτευσηςμας είπε ότι δεν έχει σημασία το πρωτογενές πλεόνασμα. Άραγε ο κ. Σαμαράς που μιλούσε αποκλειστικά για το success story το οποίο δεν ήρθε κιόλας. Σήμερα κατέρριψε αυτή τη στάση ο κ. Μητσοτάκης και ίσως είναι το μόνο στο οποίο διαφοροποιήθηκε

Ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε και την κατάσταση που επικρατεί στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας λέγοντας:

Χθες διαγράψατε τον Γ.Γ. του κόμματος σας και όλη τη νεολαία σας γιατί τα αποτελέσματα ήταν διαφορετικά από αυτά που περιμένατε στο συνέδριο σας.

Ενώ εστίασε ξανά στην διαπραγμάτευση λέγοντας:

Να πω ότι τα θετικά αποτελέσματα παρά τις δυσκολίες της διαπραγμάτευσης δεν είναι τυχαία οφείλονται σε τρεις παράγοντες:

Αύξηση τουρισμούΌτι τότε πήραμε μια απόφαση όπως και τώρα και ψηφίσαμε τις 100 δόσειςΟι εκτιμήσεις που έλεγαν ότι θα ειχαμε έλλειμμα διαψεύστηκαν παταγωδώς.

«Δεν είναι δυνατόν δεν ειχαμε ύφεση ειχαμε σχεδόν στασιμότητα άρα δεν μπορείτε να συγκαταλέγεται την δίκη μας Κυβέρνηση στις Κυβερνήσεις που συρρίκνωσαν τον εθνικό πλούτο» τόνισε και πως η χώρα έχει συμμαχίες και συμπλήρωσε: «Όπως διαπιστώσατε από δηλώσεις Γιούνκερ όχι μόνο από τα αριστερά αλλά και από τα δεξιά. Θα διαψευστούν οι Κασσάνδρες, θα κλείσει η αξιολόγηση θα περάσουμε έναν κρίσιμο κάβο και θα αρχίσει μια κρίσιμη συζήτηση για την απομείωση του χρέους και σας κάλω σ’ αυτή τη συζήτησή».

Παράλληλα ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε: «Ας μείνει από την σημερινή συζήτηση ότι η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει μία χώρα ασφαλής που έχει μία βαθιά κουλτούρα υπεράσπισης οικουμενικών αξίων και το ανέδειξε αυτό ο λαός μέσα στην προσφυγική κρίση. Η Ελλάδα ανοίγει την αγκαλιά της στο διαφορετικό».

Ενώ κλείνοντας ο Πρωθυπουργός είπε:

Έχοντας αυτά το πλεόνασμα αξιών το οποίο είναι μερικές φορές πιο σημαντικό από το δημοσιονομικό

Μερικές φορές και έχοντας αυτό το πλεόνασμα σαν πυξίδα φέτος θα σπάσουμε κάθε ρεκόρ αφίξεων στον τουρισμό και το δεύτερο εξάμηνο θα έχουμε ανάπτυξη και θα σχεδιάσουμε ένα καλύτερο μέλλον γι’ αυτόν τον τόπο.

Στην αντεπίθεση ο Κυριάκος Μητσοτάκης:

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα να παραιτηθεί λέγοντας πως βλάπτει την χώρα την οποία χαρακτήρισε «ξέφραγο αμπέλι».

Χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε: «Δεν θα ανεχθούμε μία χώρα ξέφραγο αμπέλι» και τόνισε πως η στάση της Κυβέρνησης απέναντι στα θέματα ασφάλειας είναι «αμφιλεγόμενη».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε στην επίθεση που δέχθηκε από τον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας:

Για ορισμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ οι όροι δημόσια τάξη, ασφάλεια και αστυνομία είναι λέξεις σχεδόν απαγορευμένες, είναι λέξεις που σας προκαλούν αλλεργία

Και τόνισε:

Κάποιοι βάπτισαν διαδηλώσεις, τις συγκεντρώσεις των 50 ατόμων που έκλειναν την Αθήνα, κάποιοι βάπτισαν ελευθερία τις καταδρομικές επιχειρήσεις από το άβατο των Εξαρχείων

Εν συνεχεία ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας άφησε αιχμές για όσους όπως τόνισε «έμπλεξαν την ελευθερία με την ασυδοσία και εγκατέλειψαν δύο αξιώματα» σημειώνοντας: «Η ελευθερία του κάθε πολίτη σταματά εκεί που αρχίζει η ελευθερία του άλλου και η εσωτερική ασφάλεια αποτελεί κεντρικό πυλώνα της λειτουργίας του κράτους και δεν εκχωρείται».

«Ο φοβισμένος πολίτης είναι ανελεύθερος πολίτης και η δημοκρατία δεν θέλει φοβισμένους πολίτες» επισήμανε.

Αναφερόμενος στην συζήτηση για την ασφάλεια τόνισε ότι σπάει ένα «μεταπολιτευτικό ταμπού» εξηγώντας:

Αντιτίθεται σε μια λογική που βασιζόταν σε μια διπλή άρνηση: πρώτον στην άρνηση της αποδοχής ότι η ασφάλεια είναι κοινωνικό αγαθό και δεύτερον στην άρνηση της καταδίκης κάθε μορφής βίας από όπου κι αν προέρχεται

Ενώ κλείνοντας την ομιλία του ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ξεκαθάρισε: «Απορρίπτουμε και τις δυο αυτές λογικές, γιατι ο δρόμος του μέτρου της δημοκρατικής νομιμότητας είναι ο σωστός δρόμος και αυτόν θα κάνουμε πράξη».

Να θυμίσουμε πως νωρίτερα ο Πρωθυπουργός τόνισε πως η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί να συνδέσει το προσφυγικό με την τρομοκρατία. Παράλληλα, έκανε λόγο για αλλαγή δεδομένων για την ελληνική οικονομία και έσπευσε να καταρρίψει το «μύθο» της ΝΔ για κατάρρευσης της οικονομίας επί ΣΥΡΙΖΑ.

Να σημειωθεί πως ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε ότι τα στοιχεία της Eurostat θα δικαιώσουν την κυβέρνηση.

«Τι θα κάνετε κύριε Μητσοτάκη αν αύριο τα επίσημα στοιχεία της Eurostat αποδείξουν ότι μας αφήσατε άδεια ταμεία;» ρώτησε ο Πρωθυπουργός και συμπλήρωσε: «θα ζητήστε συγγνώμη ή θα συνεχίσετε να συντηρείτε τον μύθο της καταστροφής;».

Χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε μιλώντας για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας:

Η Ελλάδα αποτελεί όαση ασφάλειας και σταθερότητας σε μία αποσταθεροποιημένη περιοχή

Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός τόνισε πως πως «ο ισχυρισμός που συνδέει ευθέως την προσφυγική κρίση με την τρομοκρατία είναι μια γνωστή αφήγηση και το επιχείρημα των πιο αντιδραστικών, μισαλλόδων και ακροδεξιών κομμάτων στην Ευρώπη» και συμπλήρωσε:

Είναι η θέση αυτών που κλείνουν τα σύνορα και υψώνουν τείχη

Επίσης ο Πρωθυπουργός επισήμανε ότι δεν υπάρχει κανείς στην Ευρώπη που να έχει υπονοήσει πως υπάρχει θέμα ασφάλειας στην Ελλάδα και επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία λέγοντας:

«Υιοθετεί με ανευθυνότητα αυτήν την αφήγηση για θέμα ασφάλειας λόγω του προσφυγικού λίγο πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου, που αναμένεται εκτίναξη του τουρισμού» προσθέτοντας:

Σκοπός σας είναι να ψαρέψετε στα θολά νερά ενός ακροδεξιού ακροατηρίου που συνδιεκδικείτε με το κόμμα της Χρυσής Αυγής. Σκοπός σας είναι να επενδύσετε στον φόβο ενός τμήματος της κοινωνίας, να συσπειρώσετε και την ακραία δεξιά πτέρυγα του κόμματος την ώρα που υπάρχουν φυγόκεντρες τάσεις

The post Τα ξίφη τους στη Βουλή διασταύρωσαν για ακόμα μια φορά Τσίπρας- Μητσοτάκης- Στα άκρα η κόντρα τους appeared first on iPop.

Keywords
βουλη, τσιπρας, κοντρα, μητσοτακης, ξιφη, στα ακρα, φορα, μια φορα, αλέξης τσίπρας, νεα δημοκρατια, χρυση αυγη, ζούγκλα, ελλαδα, ελασ, σαμαρας, success, συριζα, διαδηλωσεις, αθηνα, νέα, eurostat, ipop, Αντωνης Σαμαρας, κινηση στους δρομους, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , αλλαγη ωρας, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, κοινωνικος τουρισμος, αλλαγη ωρας 2012, αλλαγη ωρας 2013, αξιολογηση, ξανα, κοινωνια, αλέξης τσίπρας, αποτελεσματα, ipop, οικονομικη κριση, ζούγκλα, αδεια, αστυνομια, δημοκρατια, θεμα, οικονομια, ρωτησε, σημερινη, υφεση, ωρα, αγκαλια, αφηγηση, βρισκεται, δευτερο, δηλωσεις, δικη, δογμα, δρομος, εγινε, ειπε, υπαρχει, ελασ, ελευθερια, ελπιδα, ευρωπη, ζωης, θεωρια, ομιλια, κυβερνηση, κυριε, κομμα, λαθος, λεφτα, λογο, μπορειτε, νεολαια, ξερετε, παντα, πυξιδα, ρεκορ, συζητηση, συνεχεια, ψευτη, οαση, ασφαλεια, eurostat, εθνικο, χωρα, λεξεις, μεινει, success, σωστος, θεματα, θετικα, βεβαιως
Τυχαία Θέματα