Τα ψάρια βγαίνουν απ’ την θάλασσα και πετάνε στον ουρανό της Αττικής! | Photos

18:46 10/5/2017 - Πηγή: iPop

Τα ψάρια βγαίνουν απ’ την θάλασσα και πετάνε στον ουρανό της Αττικής | Photosγια χάρη του πρώτου Φεστιβάλ Χαρταετού «Kite Parade».

Το 1ο Φεστιβαλ Χαρταετού θα λάβει χώρα στις 10 και 11 Ιουνίου στην παραλία του Σχοινιά. Όποιος βρεθεί εκεί, θα δει για πρώτη φορά τα ψάρια και τα χταπόδια να βγαίνουν απ’ την θάλασσα και να κολυμπούν στο μπλε του ουρανού!

Το

ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του Φεστιβάλ μάλιστα είναι ότι οι χαρταετοί θα είναι τεράστιοι και συγκεκριμένα από 3 έως και 30 μέτρα!

Το σύνθημα του «Kite Parade» είναι «Κοίτα ψηλά» και στόχο έχει τη μετάδοση της χαράς και της αισιοδοξίας.

«Θέλουμε οι θεατές να καθίσουν κάτω και να στρέψουν το βλέμμα τους ψηλά. Είπαμε ότι θέλουμε να κάνουμε κάτι που να δώσει αφορμή στον κόσμο να κοιτάξει ψηλά, να χαλαρώσει και να χαρεί», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εμπνευστής του φεστιβάλ, Γιάννης Πρασσάς.

Η Ελλάδα, σύμφωνα με τους διοργανωτές, «είναι ιδανική χώρα για ένα τέτοιο φεστιβάλ, καθώς έχει απέραντες και φιλόξενες παραλίες, μεσογειακό ήλιο και σχεδόν καθημερινό άνεμο, στοιχεία που συνθέτουν ένα ιδανικό σκηνικό. Επίσης, βασικό είναι το γεγονός ότι ο χαρταετός είναι συνυφασμένος με την ελληνική κουλτούρα, οπότε οι περισσότεροι από εμάς έχουμε εκτεθεί στη χαρά να πετάς ένα χαρταετό».

Παράλληλες δράσεις στο πλαίσιο του φεστιβάλ:Ιμάντας ισορροπίας με επιδείξεις από αθλητέςΕντυπωσιακές συνθέσεις από πέτρες παραλίας σε εντελώς παράδοξη ισορροπία («stone balance»).Φωτογράφιση στιγμιοτύπων του φεστιβάλ απ’ το κοινό και ανέβασμά τους στο Instagram. Ένας νικητής θα κερδίσει έναν χαρταετό- χταπόδι μήκους 15 μέτρων.

Η ώρα έναρξης του Φεστιβάλ θα είναι περίπου στις 12 το μεσημέρι και θα διαρκέσει μέχρι αργά το απόγευμα.

Την Κυριακή 14 Μαΐου και την Κυριακή 28 Μαΐου θα γίνουν δύο προκαταρκτικές εκδηλώσεις, στον ίδιο χώρο από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 5 το απόγευμα.

Η είσοδος στο φεστιβάλ και στις προκαταρκτικές εκδηλώσεις θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

The post Τα ψάρια βγαίνουν απ’ την θάλασσα και πετάνε στον ουρανό της Αττικής! | Photos appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα