Τα νέα σχέδια του υπουργείου Οικονομικών για τις φορολογικές δηλώσεις

11:50 8/2/2016 - Πηγή: iPop

Νέα σχέδια αναφορικά με τις φορολογικές δηλώσεις φαίνεται να έχει το υπουργείο Οικονομικών το οποίο θέλει, όπως επισημαίνει, να εξυπηρετήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους Έλληνες φορολογούμενους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του υπουργείου Οικονομικών, υπάρχουν τρεις εκκρεμότητες οι οποίες πρέπει πρώτα να διευθετηθούν έτσι ώστε μέσα στον Φεβρουάριο να ξεκινήσει η υποβολή των δηλώσεων.

Ποιες είναι οι τρεις εκκρεμότητες
που εκκρεμούν για να ξεκινήσουν οι φορολογικές δηλώσεις;Το υπουργείο Οικονομικών θέλει να θεσπίσει ειδική μέριμνα για τους φοιτητές, τους άνεργους, αλλά επίσης για όλους τους πολίτες που έχουν πολύ χαμηλά εισοδήματα. Αξίζει να τονιστεί, πως το εν λόγω μέτρο ίσχυε και πέρυσι. Για να μπορέσει, όμως, να ανανεωθεί και φέτος θα πρέπει να υπάρξει σχετική νομοθετική διάταξη.Επίσης, γίνονται συζητήσεις οι οποίες αφορούν τον καθορισμό των διαδικασιών βάση των οποίων θα δηλώνεται στις κατά τόπους ΔΟΥ (στο Μητρώο) το σύμφωνο συμβίωσης.Παράλληλα, το Υπουργείο εξετάζει και τον επαναπροσδιορισμό του χρονοδιαγράμματος εξόφλησης του φόρου εισοδήματος. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες και φέτος η εξόφληση θα γίνεται σε τρεις δόσεις αλλά δεν έχουν αποφασιστεί ποιες θα είναι οι συγκεκριμένες ημερομηνίες.

Στελέχη της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων επισημαίνουν πως το σύστημα υποβολής των φορολογικών δηλώσεων θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει σε επίπεδο υποδομής για την εξυπηρέτηση των φορολογούμενων μέσα στον Φεβρουάριο.

The post Τα νέα σχέδια του υπουργείου Οικονομικών για τις φορολογικές δηλώσεις appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα