Δεν κάνουν πίσω οι αγρότες- Έρχονται στην Αθήνα

10:19 8/2/2016 - Πηγή: iPop

Χωρίς τέλος φαίνεται να είναι η κόντρα για το ασφαλιστικό που έχει ξεσπάσει εδώ και μέρες μεταξύ της Κυβέρνησης και των οργισμένων αγροτών. Οι αγρότες δεν κάνουν πίσω, κρατούν κλειστούς τους δρόμους και ετοιμάζονται να έρθουν στην Αθήνα την Παρασκευή.

Σημείωση!

Οι οργισμένοι αγρότες θα μείνουν τρεις ημέρες στην Αθήνα και δηλώνουν έτοιμοι να στήσουν μπλόκο γύρω από το Σύνταγμα.

Οι

αποκλεισμοί πλέον, σε πολλά σημεία της χώρας, έχουν γίνει εικοσιτετράωροι και η χώρα έχει «κοπεί». Τα Τέμπη αναμένεται να ανοίξουν στις 18:00, ενώ κλειστά μέχρι την Παρασκευή θα είναι και τα διόδια των Μαλγάρων.

Στην σύσκεψη στην Νίκαια, στην οποία συμμετείχαν αγρότες από τα 68 μπλόκα της χώρας, αποφασίστηκε ότι δε θα κάνουν να πίσω και δε θα λάβουν μέρος στην συζήτηση που θα γίνει την Τρίτη στην Βουλή με πρωτοβουλία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης

Όσον αφορά στο κοινό πλαίσιο των αιτημάτων που διαμορφώθηκε, αυτό επικεντρώνεται στους άξονες:Αφορολόγητο στις 12 χιλιάδες κατ άτομο.Απόσυρση του ασφαλιστικού και του φορολογικού αλλά και κατάργηση φορολογικών μέτρων που έχουν ληφθεί μέχρι τώρα για τον κλάδο, όπως επίσης και των τεκμηρίων διαβίωσης.Αφορολόγητο πετρέλαιο και κατάργηση του ΦΠΑ για τα αγροτικά μέσα και εφόδια.Ρύθμιση των κόκκινων δανείων ώστε να μην κατασχεθούν σπίτια.Να μην ισχύσει η φορολογία σε κρασί και τσίπουρο.

Οι αγρότες επιβεβαίωσαν ότι την Παρασκευή θα μεταβούν στην Αθήνα και συγκεκριμένα θα πραγματοποιήσουν συνάντηση στην πλατεία του Συντάγματος όπου και θα κατασκηνώσουν. Θα ανεβάσουν τα τρακτέρ και τα λεωφορεία τους και θα παραμείνουν στο σημείο για τρεις τουλάχιστον ημέρες.

Αξίζει να τονιστεί πως οι αποκλεισμένοι σε αρκετά σημεία της χώρας δε θα χάνουν το κουράγιο τους. Πιάνουν από το χέρι τους αγρότες και ξεκινούν τον χορό.

Η αστυνομία έχει εκδώσει σχετική ανακοίνωση για τις ρυθμίσεις που θα τεθούν σε ισχύ όσες ώρες είναι κλειστά τα Τέμπη:

«Κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από εναλλακτικές διαδρομές ως ακολούθως:

Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη:

Όλα τα οχήματα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα , φορτηγά και λεωφορεία, θα εκτρέπονται α πό τον Α/ Κ Βελεστίνου (χ/θ 312+000) προς την Π.Ε.Ο. Βόλου – Λάρισας και στη συνέχεια :

είτε θα εισέρχονται στον ΠΑΘΕ από τον Κόμβο Πλατυκάμπου (χ/θ 351+000) και εν συνεχεία από τον Κόμβο Γυρτώνης (χ/θ 365+550 ) θα κατευθύνονται προς την Ε.Ο. Γυρτώνης – Αμπελώνα – Τυρνάβου – Ελασσόνας – Κοζάνης – Εγνατία Οδό και θα εισέρχονται στον α υτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε., στο ύψος του Κόμβου Κλειδί Ημαθίας (χ/θ 474+500).είτε μέσω της Π.Ε.Ο. ΑθηνώνΘεσσαλονίκης θα κατευθύνονται στην Ε.Ο. Λάρισας– Τρικάλων – Καλαμπάκας – Γρεβενών και θα εισέρχονται στην Εγνατία Οδό.

Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Αθήνα:

1. Τα φορτηγά μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων και όλα τα λεωφορεία θα εκτρέπονται από τον κόμβο Κλειδί Ημαθίας (χ/θ 474+500) προς Βέροια (Εγνατία Οδό) – Κοζάνη και από εκεί:

είτε μέσω Ε.Ο. Κοζάνης – Ελασσόνας – Τυρνάβου – Αμπελώνα – Γυρτώνης θα κινούνται έως τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης, όπου θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε. και ακολούθως θα εξέρχονται τ ου ΠΑΘΕ στον Κόμβο Πλατυκάμπου , θα κατευθύνονται στην Π.Ε.Ο. Λάρισας – Βόλου και θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ από Α/Κ Βελεστίνου.είτε μέσω Ε.Ο. Κοζάνης – Γρεβενών – Καλαμπάκας – Τρικάλων – Λάρισας και εν συνεχεία, θα κινούνται στην περιφερειακή οδό Λάρισας – Τρικάλων, στην Π.Ε.Ο. Λάρισας – Θεσσαλονίκης, την Π.Ε.Ο. Λάρισας – Βόλου προς κόμβο Βελεστίνου και θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ από Α/Κ Βελεστίνου.

2. Τα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και τα φορτηγά μέχρι 3,5 τόνους που θα προέρχονται από Θεσσαλονίκη και Πιερία, θα εκτρέπονται στη διασταύρωση Στομίου (χ/θ 393+300) και μέσω της Επ.Ο. Ομολίου – Στομίου – Βελίκας – Αγιοκάμπου – Αγιάς και της Επ.Ο. Αγιάς – Λάρισας θα οδηγούνται στην Π.Ε.Ο. Λάρισας – Βόλου και θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ από Α/Κ Βελεστίνου.

3. Κατά τη διάρκεια διακοπής της κυκλοφορίας στην Επαρχιακή Οδό Λάρισας – Αγιάς, όλα τα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και τα φορτηγά μέχρι 3,5 τόνους, που κινούνται με κατεύθυνση από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα, θα εκτρέπονται στο ύψος του Κόμβου Κορινού (Χ/Θ 445+500 του Π.Α.Θ.Ε.) προς ‘Αγιο Δημήτριο Ελασσόνας και θα κινούνται στην Εθνική Οδό Κατερίνης – Ελασσόνας – Τυρνάβου – Αμπελώνα – Γυρτώνης έως τον ανισόπεδο Κόμβο Γυρτώνης (Χ/Θ 390+700 του Π.Α.Θ.Ε.), όπου θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο του Π.Α.Θ.Ε.
4. Όλα τα φορτηγά άνω των 3,5 τόνων και τα λεωφορεία που θα προέρχονται από Κατερίνη – Πλαταμώνα, θα αναστρέφονται από τον Α/Κ Αιγάνης και εν συνεχεία, επίσης μέσω Κατερίνης, θα εκτρέπονται κατάλληλα».

Αξίζει να τονιστεί πως το μπλόκο το οποίο βρίσκεται στο τελωνείο της Εξοχής, στα ελληνομβουλγαρικά σύνορα, έχει από το βράδυ της Κυριακής δώσει «ελευθέρας» μέχρι τις 11:00 το πρωί της Τρίτης. Μέτα θα κλείσει για 24 πάλι ώρες.

Υπό κατάληψη συνεχίζει να βρίσκεται και ο κόμβος των Κερδυλλίων, ενώ δύο είναι τα μπλόκα και στο Κιλκίς.

Παράλληλα υπό επ’ αόριστον αποκλεισμό βρίσκεται και ο κόμβος του Νησελίου επί της Εγνατίας οδού Θεσσαλονίκης -Βέροιας όπου βρίσκονται πάνω από 750 τρακτέρ.

photo:Menelaos Myrillas / SOOC

The post Δεν κάνουν πίσω οι αγρότες- Έρχονται στην Αθήνα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα