Τα μάτια λένε πάντα την αλήθεια- Συγκινητικό κοινωνικό πείραμα για τους πρόσφυγες

16:15 26/5/2016 - Πηγή: iPop

Τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής. Μπορεί να μην έχουν φωνή αλλά πάντα μπορούν να «μιλήσουν» και να πουν μόνο την αλήθεια. Αυτά σαφώς σκέφτηκε η Διεθνής Αμνηστία η οποία κάλεσε Ευρωπαίους πολίτες να κοιτάξουν τους πρόσφυγες στα μάτια για τέσσερα μόλις λεπτά. Το συμπέρασμα θα σε κάνει να συγκινηθείς, όπως, άλλωστε έκανε κι εμάς.

Το εν λόγω video

αποτελεί την εκστρατεία ενημέρωσης αλλά παράλληλα και ευαισθητοποιήσης του κοινού για τους ξεριζωμένους πρόσφυγες που ζουν κατατρεγμένοι και αναζητούν απλά ένα καλύτερο μέλλον.

Το συγκεκριμένο- ιδιαίτερο πείραμα έχει βασιστεί στην θεωρία του ψυχολόγου Arthur Aron που το 1997 τόνισε πως μόλις τέσσερα λεπτά οπτικής επαφής μπορούν να κάνουν δύο άτομα να έρθουν πολύ κοντά.

Το πείραμα έχει τον τίτλο «Look Beyond Borders – 4 minutes experiment» και δημοσιεύθηκε το παράρτημα της Διεθνούς Αμνηστίας που βρίσκεται στην Πολωνία.

Όπως ανέφερε ο διευθυντής της Διεθνούς Αμνηστίας της Πολωνίας, Draginja Nadażdin:

Χρειάζεται μια καρδιά από πέτρα για να δει αυτό το video και να μην δακρύσει. Τη στιγμή που ο κόσμος είναι γεμάτος από συγκρούσεις και πολέμους αξίζει τον κόπο να δούμε τα πράγματα από την οπτική γωνία κάθε ατόμου

Δεν χρειάζεται να σου πούμε περισσότερα. Θα καταλάβεις τα πάντα όταν απλά πατήσεις play και δεις το video:

The post Τα μάτια λένε πάντα την αλήθεια- Συγκινητικό κοινωνικό πείραμα για τους πρόσφυγες appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα