Τα επόμενα βήματα του ΔΝΤ για την Ελλάδα

08:09 11/7/2017 - Πηγή: iPop

Αφού εκταμιεύθηκε η δόση των 7,7 δις ευρώ προς την Ελλάδα και πλέον η χώρα μπορεί να καλύψει τις προσωρινές χρηματοδοτικές της ανάγκες, τα βλέμματα όλων πλέον στρέφονται στα επόμενα βήματα του ΔΝΤ.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, το Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ θα συγκληθεί στις

20 Ιουλίου προκειμένου ν’ αποφασίσει για την έγκριση της νέας δανειακής σύμβασης με την Ελλάδα. Στην εν λόγω σύμβαση δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την εξασφάλιση της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

Η έκθεση της Delia Velculescu δεν διαφέρει στα βασικά της σημεία απ’ το αντίστοιχο ευρωπαϊκό πρόγραμμα. Πλέον η έκθεση βρίσκεται στα χέρια των 24 Εκτελεστικών Διευθυντών.

To καταστατικό του Ταμείου ορίζει πως τα μέλη του Εκτελεστικού Συμβουλίου θα πρέπει να μελετήσουν την έκθεση, να επισυνάψουν τις παρατηρήσεις τους και στις 20 Ιουλίου να αποφασίσουν την «επί της αρχής» νέα δανειακή συμφωνία διάρκειας περίπου 13 μηνών του Ταμείου με την Ελλάδα. Η δανειακή συμφωνία θα περιλαμβάνει χρηματοδότηση ύψους έως 2 δισ. ευρώ μόνο, όμως, μόνο εάν οι Ευρωπαίοι αποφασίσουν να ικανοποιήσουν τα αιτήματα του ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος.

Ενθαρρυντικά μηνύματα από Regling και Moscovici προς την Ελλάδα μετά την εκταμίευση της δόσης

«Η Ελλάδα θα ήταν καλό να επιστρέψει στις αγορές πριν λήξει το τρέχον πρόγραμμα διάσωσης»,δήλωσε ο επικεφαλής του ESM, Klaus Regling, ενώ επιβεβαιώσε και την εκταμίευση των 7,7 δισ. ευρώ προς τη χώρα.

Ο κ. Regling τόνισε πως οι αγορές ζητάνε διαβεβαιώσεις και πως καθίσταται αναγκαίο η Ελλάδα να ακολουθήσει μια στρατηγική για την χρηματοδότηση από τις αγορές μετά τη λήξη του προγράμματος.

Την εκταμίευση της δόσης σχολίασε και ο Pierre Moscovici με ανάρτησή του στο Twitter.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος επί των Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων σχολίασε πως πως πρόκειται για μια καλή είδηση που άξιζε στην Ελλάδα.

Cette réunion a été importante aussi pour ce dont elle ne s'est pas occupée: la #Grèce. Déboursement fait, une bonne nouvelle méritée!

— Pierre Moscovici (@pierremoscovici) July 10, 2017

Διαβάστε ακόμα:

Ενθαρρυντικά μηνύματα από Regling και Moscovisi προς την Ελλάδα μετά την εκταμίευση της δόσης

The post Τα επόμενα βήματα του ΔΝΤ για την Ελλάδα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα