Τα επόμενα βήματα για τις τηλεοπτικές άδειες και η συγκρότηση του ΕΣΡ

21:18 3/11/2016 - Πηγή: iPop

Με τις τροπολογίες του Νίκου Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες να υπερψηφίζονται απ’ την Ολομέλεια της Βουλής, πλέον ανοίγει ένας νέος δρόμος για τις τηλεοπτικές άδειες. Σε αναμονή είναι η Κυβέρνηση για τη δημοσιοποίηση της απόφασης του ΣτΕ προκειμένου να σχεδιάσει τα επόμενα βήματά της, ενώ την Δευτέρα γίνεται ακόμα μια προσπάθεια για συγκρότηση του ΕΣΡ.

Με βάση τις τροπολογίες που κατατέθηκαν και ψηφίστηκαν ορίζεται οι αρμοδιότητες που είχαν περάσει

στην Κυβέρνηση επιστρέφουν στο ΕΣΡ, το οποίο θα πρέπει να έχει πλέον λόγο τόσο για τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών, όσο και για το ύψος εκκίνησης του τιμήματος.

Συνεπώς, σε κάθε περίπτωση και σε ενδεχόμενη προκήρυξη νέου διαγωνισμού η Κυβέρνηση θα πρέπει να λάβει υπόψιν της όσα προβλέπει ο αναθεωρημένος νόμος.

Προς το παρόν, όμως, προέχει η συγκρότηση του ΕΣΡ προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία με τις τηλεοπτικές άδειες.

Την Δευτέρα στις 3 το μεσημέρι ο Νίκος Βούτσης και οι υπόλοιποι Πρόεδροι της Βουλής καλούνται να βρουν τη χρυσή τομή προκειμένου να συγκροτηθεί το ΕΣΡ, μετά από πολλές αποτυχημένες προσπάθειες.

Ο Νίκος Παππάς σε δηλώσεις του απ’ το βήμα της Βουλής νωρίτερα υπογράμμισε την ανάγκη για διενέργεια του διαγωνισμού. Συγκεκριμένα είπε: «Πρέπει να συγκροτηθεί ΕΣΡ, να γίνει διαγωνισμός και να υπάρχει και τίμημα». Παράλληλα, σημείωσε ότι «εάν δεν γίνει διαγωνισμός, θα είμαστε μια ζωή υπόλογοι στις νέες γενιές».

Η Κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει πολλάκις ότι έχει σκοπό να ρυθμίσει το τηλεοπτικό τοπίο, βέβαια ο κλήρος για κάτι τέτοιο θα πέσει πλέον στο νέο ΕΣΡ, εάν γίνει δυνατή η συγκρότησή του.

Σε κάθε περίπτωση το επόμενο διάστημα είναι κρίσιμο για το μέλλον των καναλιών.

Σημειώνεται ότι το βράδυ της Πέμπτης συγκαλέστηκε το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα με βασικό αντικείμενο τις τηλεοπτικές άδειες και τον ανασχηματισμό.

The post Τα επόμενα βήματα για τις τηλεοπτικές άδειες και η συγκρότηση του ΕΣΡ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα