Τα do’s και τα dont’s για ένα casting μέσα από την εμπειρία της ειδικού!

09:30 15/7/2014 - Πηγή: iPop

Το ipop συνάντησε τη μετρ των casting ηθοποιών στην Ελλάδα – και όχι μόνο- Λυδία Γεωργανά και της ζήτησε τα do’s και τα dont’s για ένα casting! Είσαι έτοιμος; Θέλεις να γίνεις ηθοποιός και να κλείσεις την πρώτη σου δουλειά; Να τι πρέπει να κάνεις!

Συχνά με ρωτούν οι μαθητές μου, ηθοποιοί από 15 έως 55 ετών με σπουδές στην υποκριτική αλλά και «ερασιτέχνες» (όρος που δεν αποδέχομαι) αν είναι στημένα τα casting και οι audition και τι πρέπει να προσέχουμε!
Αυτό που λέω πάντα και νομίζω ότι θα συμφωνήσουν οι περισσότεροι συνάδελφοι είναι ότι το casting: «είναι ένα πάρτι στο οποίο δεν είσαι απρόσκλητος, αντιθέτως μπορεί να γίνεις ο επίτιμος προσκεκλημένος σε μια στιγμή!»

Βρε παιδιά ο σκηνοθέτης, ο βοηθός, ο παραγωγός, ο casting director και κανα δυο άλλοι δεν έχουν άλλη δουλειά από το να ακούσουν για εκατομμυριοστή φορά μονολόγους από τον Γλάρο, την Άλμα, από την Αντιγόνη και τραγούδια από το «νέο κύμα», τον Κεμάλ, τον » Καραγκιόζη» και…. Και;

Λοιπόν, όχι, δεν είναι στημένα και σίγουρα δεν παίζουμε πασιέντζες στο κινητό όταν είσαστε επί σκηνής και περνάτε audition!

Tα παρακάτω είναι τα βασικά πέντε που πρέπει να προσέχει ένας φέρελπις ηθοποιός σε μια audition-casting!Έσω διαθέσιμος..ακόμα και να μείνεις με τις κάλτσες και τα εσώρουχα ανά πάσα στιγμή (όχι για μάτι παιδιά, για fitting, έλεος πονηροί που είστε!)Λουσμένα μαλλιά, φρέσκια ανάσα και όχι ιδρωμένες μασχάλες και χέρια! Ναι έπλυνες τα δοντάκια σου αλλά έλα που ‘χεις καπνίσει 40 τσιγάρα έχεις φάει τελειωμένο σαντουιτσάκι και έχεις πιει και καφέ!Ζητούν πάντα μονολόγους κλασικούς και σύγχρονους, αλλά ακόμα και ένα ποίημα να έχεις, να το έχεις κάνει δικό σου!Τρέμεις, και; Δεν τρέμεις εσύ, τρέμει ο ήρωας σου στην συνθήκη του!!!Όταν παρουσιάζεις τον εαυτό σου, μην μιλάς σαν να είσαι μπροστά στον δικαστή ή ακόμα χειρότερο στον Λυκειάρχη! Χαμογέλα και λίγο, έχεις και δύο σειρές δόντια, πρέπει να τα δουν και αυτά, ή τους τα φυλάς για αργότερα;Μην κάνεις ποτέ τα εξής! Τα απόλυτα DON’T S!Μην τους διακόπτεις συνέχεια!Μην φοράς την Άρτα και τα Γιάννενα, ειλικρινά δεν μπορώ να το πω πιο απλά!Μην αργείς ποτέ, ποτέ, ποτέ!Μην και δεν ξέρεις το όνομα του σκηνοθέτη, την υπόθεση του έργου και γενικά μην τολμήσεις να πας χωρίς να ξέρεις τίποτα για την παραγωγή!Και το σημαντικότερο, μην απολογείσαι συνέχεια για ότι δεν έχεις κάνει, το ΞΕΡΟΥΝ ότι δεν είσαι η Μέριλ Στρίπ!

The post Τα do’s και τα dont’s για ένα casting μέσα από την εμπειρία της ειδικού! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα