Τα Vegan γιουβαρλάκια δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα απ’ τα κλασικά!

15:35 1/2/2021 - Πηγή: iPop

Μπορεί ένα τόσο παραδοσιακό φαγητό, που όταν ακούμε το όνομά του μας έρχεται στο στόμα η γεύση του κιμά, του ρυζιού και του αυγολέμονου, να γίνει χωρίς κρέας και μάλιστα να γίνει και νόστιμο; Φυσικά! Τα vegan γιουβαρλάκια είναι φανταστικά και μόνο αν τα δοκιμάσεις θα μπορέσεις να μας πιστέψεις!

Τα υλικά για τα vegan γιουβαρλάκια:1 κρεμμύδι1 σκ. σκόρδο1 /4 κόλιανδρο ή άνηθοΑλάτι, πιπέρι500γρ. μανιτάρια champignonΞύσμα από λάιμ και χυμό από 2 λάιμ ή λεμόνια αντίστοιχα50γρ. ψωμί200γρ.
ρύζι μπονέτ1 κσ αλεύρι800 γρ ρόφημα καρύδας2 φύλλα δάφνης 100 ml ζωμό από αποξηραμένα μανιτάρια

Για το vegan αυγολέμονο:

1 με 2 κγ. Κορν φλάουρΧυμό από τα 2 λάιμ ή λεμόνια

Vegan παστίτσιο που θα το λατρέψεις απ’ την πρώτη μπουκιά!

Πώς θα φτιάξεις τα vegan γιουβαρλάκια;Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και τα κοτσάνακια από το Κολιανδρο ή τον άνηθο, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Μετά από 2 λεπτά και αφού έχουμε αλέσει τα μανιτάρια μας ώστε να γίνουν πολύ μικρά κομματάκια τα ρίχνουμε στο τηγάνι και τα σοτάρουμε για 15 με 20 λεπτά μέχρι να χάσουν τελείως την υγρασία τους. Μόλις δούμε ότι η σύσταση τους γίνεται σαν κιμάς τα αφαιρούμε από την φωτιά και περιμένουμε να κρυώσει το μείγμα μας.Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά και τα φύλλα από τον κόλιανδρο ή τον άνηθο και πλάθουμε τα γιουβαρλάκια μας σφικτά. Τα βάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι και ρίχνουμε το ρόφημα καρύδας και λίγο ζωμό από τα μανιτάρια τα αποξηραμένα, χωρίς να τα ανακατέψουμε, σε μέτρια φωτιά. Μετά από δέκα λεπτά ετοιμάζουμε και το αυγολέμονο (ανακατεύουμε το χυμό από τα λάιμ και το κορν φλάουρ) και το ρίχνουμε στο τηγάνι και το κουνάμε λίγο μέχρι να πάει παντού το μείγμα μας.Αν θέλουμε βγει πηχτή η σάλτσα μας βάζουμε ακόμα 1κγ. Κορν φλάουρ με λιγο νεράκι 30ml τα ανακατεύουμε και το ριχνουμε πάλι στο φαγητό μας.

Tips: Με τον κόλιανδρο, το λάιμ και το γάλα καρύδας, το φαγητό αποκτά μια πιο εξωτική γεύση η οποία είναι εξαιρετική.

 

     View this post on Instagram           

 

A post shared by Green Foodprint (@greenfoodprint_)

Αν σου άρεσε η συνταγή, ακολούθησε το greenfoodprint_ στο Instagram για να παίρνεις έμπνευση για τις συνταγές σου και να μαθαίνεις μυστικά για τις vegan πρώτες ύλες!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Τα Vegan γιουβαρλάκια δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα απ’ τα κλασικά! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα