Τα 5 πιο συχνά λάθη στη φροντίδα του δέρματος που βλέπουμε στην τηλεόραση αλλά τελικά καταστρέφουν την επιδερμίδα μας

13:15 21/4/2021 - Πηγή: iPop

Όλες μας κάνουμε λάθη στη φροντίδα του δέρματος και πολλά από αυτά τα βλέπουμε από τις διαφημίσεις ή από λανθασμένα πρότυπα στις ταινίες, τις σειρές και γενικά τις οθόνες. Η αλήθεια είναι, όμως, πως καλό θα ήταν να απομυθοποιήσουμε όλα όσα βλέπουμε και τελικά βλάπτουν την επιδερμίδα μας.

Χρησιμοποιούμε καθημερινά προϊόντα ομορφιάς, μάσκες, κρέμες και νομίζουμε πως όλα πάνε καλά, αλλά δεν πάνε. Κάτι πάει λάθος και τελικά όλα αυτά τα τεχνάσματα δεν αποδίδουν και το δέρμα μας παραμένει ακριβώς το ίδιο, χωρίς καμία τάση βελτίωσης. Πολλές φορές πέφτουμε, λοιπόν, σε παγίδες κι αυτό συχνά γίνεται

λόγω των λανθασμένων μηνυμάτων που μας περνούν οι διαφημίσεις και οι ταινίες ή λόγω του λανθασμένου τρόπου που ερμηνεύουμε αυτά που βλέπουμε.

Τα λάθη στη φροντίδα του δέρματος που τελικά το καταστρέφουν

Κρέμες

Σε πολλές διαφημίσεις βλέπουμε τις γυναίκες να βάζουν αρκετές διαφορετικές κρέμες στα πρόσωπά τους. Αλλά ακόμη και η καλύτερη κρέμα μπορεί να κάνει το δέρμα σου λιγάκι λιπαρό. Στην τηλεόραση βλέπουμε τις γυναίκες να τοποθετούν ωραία την κρέμα ομοιόμορφα σε όλο τους το πρόσωπο, όμως αυτό δεν είναι πάντα το σωστό. Πρέπει να βρεις τις πιο ξηρές περιοχές του προσώπου σου, ίσως και ορισμένα σημεία που έχουν περισσότερες ρυτίδες και συνεπώς χρειάζονται και περισσότερη φροντίδα. Τέλος, όταν βάζεις κρέμα στο πρόσωπό σου δεν χρειάζεται να το παρακάνεις με την ποσότητα.

Καθαρισμός και απολέπιση

Είναι πολύ καλό να καθαρίζεις και να πλένεις το πρόσωπό σου, όμως μήπως το παρακάνεις; Το υπερβολικό τρίψιμο κατά τον καθαρισμό ή την απολέπιση μπορεί να βλάψει το δέρμα. Η απολέπιση μπορεί να έχει πολλά θετικά, όμως δεν πρέπει να γίνεται καθημερινά, ακόμα κι αν το δέρμα σου είναι λιπαρό. 2-3 φορές την εβδομάδα είναι αρκετές.

Freepik

Συνήθειες στον ύπνο

Πέφτεις για ύπνο και λες τι μπορεί να πάει στραβά; Κι όμως κάτι πάει λάθος. Αφενός δεν ξεβάφεσαι καλά πριν κοιμηθείς. Βλέπεις όλες αυτές τις γυναίκες στις ταινίες που πέφτουν για ύπνο μακιγιαρισμένες και ζηλεύεις και το κάνεις κι εσύ. Λάθος! Αφετέρου αφήνεις τα μαλλιά σου κάτω, να ακουμπούν το δέρμα σου, ειδικά όταν δεν είναι καθαρά. Το λίπος από τα μαλλιά σου άλλα προϊόντα που χρησιμοποιείς σε αυτά μπορούν να περάσουν στο πρόσωπό σου ενώ κοιμάσαι και να βλάψουν το δέρμα σου, δημιουργώντας ακόμα και σπυράκια.

Λάθη στον ύπνο που καταστρέφουν το πρόσωπό σου και μειώνουν τη λάμψη του

Sheet masks

Ο κύριος λόγος για τον οποίο ο μάσκες αυτές είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικές είναι ότι προσκολλώνται στο δέρμα πολύ σφιχτά. Όμως, μην τις τοποθετείς βιαστικά. Είναι προτιμότερο να σου πάρει λίγο χρόνο παραπάνω η τοποθέτησή της, ακουμπώντας σωστά σε όλες τις περιοχές του προσώπου, παρά να την εφαρμόσεις γρήγορα, αγνοώντας όλες τις φυσαλίδες και τα κενά που δημιουργούνται. Επίσης, μην ξεχνάς να έχεις ξεβαφτεί και να διαβάζεις το εγχειρίδιο χρήσης, αφού μερικές δεν προορίζονται να χρησιμοποιούνται καθημερινά, ενώ και το χρονικό διάστημα που θα την αφήσεις στο πρόσωπο μπορεί να διαφέρει.

Pexels

Θερμοκρασία νερού

Κάνεις μπάνιο με καυτό νερό; Μόλις έμαθες ένα ακόμα συχνό λάθος που καταστρέφει το δέρμα σου. Το ήξερες ότι το νερό με το οποίο πλένεις το πρόσωπό σου πρέπει να έχει συγκεκριμένη θερμοκρασία; Το νερό με το οποίο πλένεσαι δεν πρέπει ποτέ να είναι καυτό, ενώ πρέπει να περιορίσεις και την εναλλαγή κρύου-ζεστού. Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτή η εναλλαγή στη θερμοκρασία δεν ευνοεί την επιδερμίδα, αλλά αντίθετα της προκαλεί στρες και την απώλεια της φυσικής ισορροπίας της υγρασίας του δέρματος.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Τα 5 πιο συχνά λάθη στη φροντίδα του δέρματος που βλέπουμε στην τηλεόραση αλλά τελικά καταστρέφουν την επιδερμίδα μας εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα