Ο Μπλάτερ συνεχίζει να πληρώνεται από την FIFA παρά τον αποκλεισμό του

16:23 19/1/2016 - Πηγή: iPop

Μπορεί ο Σεπ Μπλάτερ να έχει αποκλειστεί από οτιδήποτε σχετίζεται με το ποδόσφαιρο για 8 χρόνια αλλά συνεχίζει να πληρώνεται από την FIFA, σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου της FIFA Audit and Compliance Committee στο Reuters.

O Μπλάτερ είχε δεχθεί μία αναστολή 90 ημερών από τα καθήκοντα τους, στις 8 Οκτωβρίου,

και στη συνέχεια η απόφαση που πάρθηκε τον περασμένο μήνα ήταν να αποκλειστεί για οκτώ χρόνια.

Αλλά ο Μπλάτερ, ένας Ελβετός υπήκοος, ο οποίος υπήρξε πρόεδρος της FIFA από το 1998, θα εξακολουθήσει να λαμβάνει τον μισθό του μέχρι την εκλογή νέου προέδρου στις 26 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του Andreas Bantel. Αυτό, πρακτικά, θα σήμαινε ότι ο Μπλάτερ θα λαμβάνει για σχεδόν πέντε μήνες τον μισθό του προέδρου, παρότι αυτό το διάστημα προσμετράται μέσα στο διάστημα αποκλεισμού του και ενώ παράλληλα η FIFA έχει διορίσει ως αναπληρωτή προέδρου τον Issa Hayatou.

Η υπο-επιτροπή της FIFA Ελέγχου και Επιτροπή Συμμόρφωσης αποφάνθηκε πρόσφατα ότι θα μπορούσε να σταματήσει τα μπόνους του Μπλάτερ, αλλά όχι, σύμφωνα με το συμβόλαιό του, το μισθό του.

«Μέχρι την εκλογή του νέου προέδρου στις 26 Φεβρουαρίου, ο κ Μπλάτερ είναι ο εκλεγμένος πρόεδρος και ως εκ τούτου – σύμφωνα με τη σύμβασή του – έχει το δικαίωμα να εισπράττει τις αποδοχές του,» είπε ο Bantel.

Να υπογραμμίσουμε πως η FIFA αντιμετωπίζει τη χειρότερη κρίση διαφθοράς στην ιστορία καθώς 41 άτομα, συμπεριλαμβανομένων πολλών πρώην αξιωματούχων της FIFA, έχουν κατηγορηθεί για αδικήματα που σχετίζονται με τη διαφθορά στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η έρευνα των ΗΠΑ δεν έχει τελειώσει ακόμα και η FIFA ταυτόχρονα αντιμετωπίζει μια παράλληλη Ελβετική έρευνα.

Photos: REUTERS/ARND WIEGMANN

The post Ο Μπλάτερ συνεχίζει να πληρώνεται από την FIFA παρά τον αποκλεισμό του appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα