Σύσσωμη η αντιπολίτευση εναντίον της Κυβέρνησης για τα προαπαιτούμενα- Σε αναμονή για την ψήφιση του ν/σ

20:11 27/9/2016 - Πηγή: iPop

Σύσσωμη η αντιπολίτευση επιτέθηκε στην Κυβέρνηση και τάχθηκε κατά του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα, τα οποία θα «ξεκλειδώσουν» την υποδόση των 2,8 δις ευρώ. Μέσα στην επόμενη ώρα αναμένεται η ψήφιση των προαπαιτούμενων με ονομαστική ψηφοφορία. Το νομοσχέδιο αναμένεται να υπερψηφίσουν μόνον τα κόμματα της Κυβέρνησης (ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ).

Σημειώνεται πως η Κυβέρνηση θα έχει τελικά τις ψήφους των βουλευτών των Οικολόγων Πράσινων, μετά

τη νομοθετική βελτίωση που κατατέθηκε από τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, με την οποία διασφαλίζεται ο δημόσιος χαρακτήρας της ΕΥΔΑΠ- ΕΥΑΘ.

Γεννηματά: Ολοκληρώνεται η άνευ όρων παράδοση του εθνικού πλούτου

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε στην Κυβέρνηση η Φώφη Γεννηματά, τονίζοντας ότι με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου «ο Πρωθυπουργός, η Κυβέρνηση και οι βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με την ψήφο τους απόψε, ολοκληρώνουν την άνευ όρων παράδοση του εθνικού πλούτου».

Παράλληλα, χαρακτήρισε την Κυβέρνηση «πρόθυμη, υπάκουη και υποταγμένη στις πιο σκληρές απαιτήσεις των δανειστών».

Η επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι το κόμμα «καταψηφίζει αυτό το απαράδεκτο νομοσχέδιο, την αποκάλυψη της νέας εξαπάτησης του ελληνικού λαού».

Κουτσούμπας: Η αρνητική ψήφος μας στο νέο αντιδραστικό πολυνομοσχέδιο είναι δεδομένη

«Η αρνητική ψήφος μας στο νέο αντιδραστικό πολυνομοσχέδιο είναι δεδομένη. Δεδομένη θα είναι και η πάλη μας ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές», διεμήνυσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας απ’ το βήμα της Βουλής.

Την ίδια στιγμή, κατηγόρησε την Κυβέρνηση ότι «καταργεί δικαιώματα που κατακτήθηκαν με ποταμούς αίματος».

Για τον επικεφαλής του ΚΚΕ, λαός θα πρέπει να διεκδικήσει «την κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων των τελευταίων χρόνων. Κάλυψη των απωλειών μας τώρα. Αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις κοινωνικές παροχές, επαναφορά των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Φθηνό ρεύμα και νερό για τα λαϊκά στρώματα. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για τους εργαζόμενους στην ενέργεια, στην ύδρευση, σε όλους τους κλάδους της οικονομίας. Να δυναμώσει η πάλη εναντίον της απελευθέρωσης της αγοράς, να ανοίξει ο δρόμος για τη μόνη φιλολαϊκή λύση που έχει ανάγκη ο λαός».

Θεοδωράκης: Αυτά που λέγατε ότι πρέπει να μείνουν κρατικά, τώρα πουλιούνται και μπαίνουν σε Υπερταμείο

«Αυτά που λέγατε ότι πρέπει να μείνουν κρατικά, τώρα πουλιούνται και μπαίνουν σε Υπερταμείο… ένα ‘‘πάρτα όλα’’ χωρίς δημόσια διασφάλιση», τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο κ. Θεοδωράκης υπογράμμισε απευθυνόμενος στην Κυβέρνηση: «Το ηθικό πλεονέκτημα έχει γίνει βαρίδι στα πόδια σας, και για να είμαστε ειλικρινείς δεν το πιστεύατε κιόλας».

Photo: Alexandros Michailidis / SOOC

The post Σύσσωμη η αντιπολίτευση εναντίον της Κυβέρνησης για τα προαπαιτούμενα- Σε αναμονή για την ψήφιση του ν/σ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα