Συσπειρώνουν τις δυνάμεις τους για το προσφυγικό Ελλάδα- Γαλλία- Γερμανία

15:03 5/2/2016 - Πηγή: iPop

Την συσπείρωση των δυνάμεων τους για το προσφυγικό αποφάσισαν Ελλάδα-Γαλλία- Γερμανία. Μετά τη συνάντηση που είχε με τους υπουργούς Εσωτερικών της Γαλλίας και της Γερμανίας ο Πρωθυπουργός στο Μαξίμου, πραγματοποιήθηκε τριμερής για το προσφυγικό/ μεταναστευτικό στην Αίθουσα “Παύλος Μπακογιάννης” του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Στην τριμερής συνάντηση συμμετείχαν οι υπουργοί

Εσωτερικών της Γαλλίας, Bernard Cazeneuve και της Γερμανίας, Thomas de Maiziere. Από την ελληνική πλευρά παραβρέθηκαν οι υπουργοί Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουμπλής και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής,Θόδωρος Δρίτσας, αλλά επίσης και οι αναπληρωτές υπουργοί Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας.

Τι δήλωσαν μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης;

Ο κ. Κουρουμπλής σημείωσε πως τελείωσε μία πάρα πολύ σημαντική συνάντηση με την παρουσία των Υπουργών Εσωτερικών της Γερμανικής Δημοκρατίας και της Γαλλικής Δημοκρατίας, παρουσία βεβαίως και των δύο Πρέσβεων, που βρίσκονται και εκπροσωπούν τις χώρες αυτές στην Ελλάδα, όπως και των Υπουργών του κ. Μουζάλα, του κ. Τόσκα και του κ. Δρίτσα. Επιβεβαίωσε πως η συζήτηση που έγινε ήταν πολύ χρήσιμη και τόνισε:

Την ώρα της μάχης όλες οι χώρες θα πρέπει συγκροτήσουμε ένα σημαντικό μέτωπο έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί από κοινού

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Bernard Cazeneuve αναφέρθηκε στην επίλυση της προσφυγικής κρίσης και δήλωσε: «Είναι ένα θέμα στο οποίο πρέπει να υπερισχύσει το πνεύμα της αλληλεγγύης».

Όπως επιβεβαιώθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η Γαλλία και η Γερμανία επιθυμούν οι αποφάσεις ο οποίες έχουν ληφθεί από τον Δεκέμβριο να τεθούν άμεσα σε εφαρμογή.

Ο Γάλλος υπουργός υπογράμμισε πως πρέπει να καταπολεμηθούν τα πλαστά έγγραφα και πρότεινε στους ομολόγους του να ενισχυθούν οι ομάδες ελέγχων.

Την εκτίμηση πως η Ευρώπη έχει έρθει αντιμέτωπη με ένα μέγιστο πρόβλημα που δεν είναι άλλο από το προσφυγικό εξέφρασε και ο Γερμανός υπουργός Thomas de Maiziere σημειώνοντας: «Η Ευρώπη αντιμετωπίζει ένα μέγιστο πρόβλημα, μια μεγάλη πρόκληση με τους πρόσφυγες και ο στόχος μας δεν είναι μόνο να γίνει καταγραφή των προσφύγων στην Ευρώπη, αλλά να γίνει και μετεγκατάσταση».

«Δεν είναι αυτό μόνο, θέλουμε και να μειώσουμε τις ροές των μεταναστών. Η Ελλάδα ζει τώρα, είναι τώρα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, καμία φορά και της κριτικής» σημείωσε.

Και κλείνοντας τις δηλώσεις του ο Γάλλος υπουργός υπογράμμισε πως ήρθε μαζί με τον ομόλογό του στην χώρα μας για να βοηθήσουν.

photo:Konstantinos Tsakalidis / SOOC

The post Συσπειρώνουν τις δυνάμεις τους για το προσφυγικό Ελλάδα- Γαλλία- Γερμανία appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα