Αναβρασμός στο Μαξίμου την ώρα που το κουαρτέτο ετοιμάζει βαλίτσες

13:43 5/2/2016 - Πηγή: iPop

Συνάντηση με τους υπουργούς Εσωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ και της Γερμανίας Τόμας Ντε Μεζιέ, πραγματοποίησε στο Μέγαρο Μαξίμου ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Συγκεκριμένα, ο Αλέξης Τσίπρας υποδέχθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου τον Γάλλο υπουργό Εσωτερικών,

Μπερνάρ Καζνέβ και τον Γερμανό υπουργό Εσωτερικών, Τόμας Ντε Μεζιέ, προκειμένου να συζητήσουν γύρω από το φλέγον ζήτημα της προσφυγικής κρίσης στην Ευρώπη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τους, ο Έλληνας Πρωθυπουργός, υπογράμμισε για ακόμα μια φορά, στους δύο Ευρωπαίους υπουργούς Εσωτερικών πως το προσφυγικό, είναι ένα ζήτημα το οποίο απασχολεί και αφορά ολόκληρη την Ευρώπη, τονίζοντας ταυτόχρονα πως «η Ελλάδα αυτή τη στιγμή σηκώνει ένα τεράστιο βάρος, ενώ παράλληλα οι αριθμοί των προσφύγων που χάνουν τη ζωή τους στο Αιγαίο είναι αμείλικτοι».

Στην τριμερή σύσκεψη, συμμετείχαν ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, οι αναπληρωτές υπουργοί Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας και Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας. Ο κ. Κουρουμπλής, έπειτα από το τέλος της συνάντησης δήλωσε σχετικά με τις συζητήσεις: «Συμφωνήσαμε να προχωρήσουμε στην αναγνώριση της Τουρκίας ως τρίτης χώρας ασφαλούς διέλευσης. Αυτό είναι μια μεγάλη υπέρβαση της Ελλάδας ακριβώς για να καταδείξει ότι θα υπάρξει μια συνολική αντιμετώπιση του προβλήματος».

Από τη μεριά τους οι δύο Ευρωπαίοι ΥΠΕΣ, δέχθηκαν την αύξηση των δραστηριοτήτων της Frontex, με τη συμμετοχή Γάλλων και Γερμανών εμπειρογνωμόνων και τόνισαν πως υπάρχει άμεση ανάγκη για την ολοκλήρωση των hot spots στα ελληνικά νησιά. Αναφορικά τώρα με την τήρηση των κανόνων της Συνθήκης Σένγκεν, ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, δήλωσε: «Αν η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν υλοποιήσει άμεσα τις αποφάσεις που έχει λάβει ουσιαστικά έτσι θα έχει υποθηκεύσει την συνθήκη Σένγκεν και τις προγραμματικές αρχές της Ευρώπης».

Τέλος, ο κ.Τσίπρας, στάθηκε ιδιαίτερα στην τήρηση των δεσμεύσεων και των συμφωνιών της Ελλάδας, απέναντι στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, τονίζοντας ωστόσο πως «όλοι θα πρέπει να τηρήσουν τις δεσμεύσεις που, επίσης, έχουν αναλάβει».

Ωστόσο, τα προβλήματα στο Μαξίμου, συνεχίζονται λίγο πριν την προσωρινή αποχώρηση των εκπροσώπων των Ευρωπαίων δανειστών, με την ελληνική Κυβέρνηση να συνεχίζει να βρίσκεται αντιμέτωπη με τις καθυστερήσεις και τις κόκκινες γραμμές που έθεσαν οι εκπρόσωποι των Θεσμών, κατά τη διάρκεια των συναντήσεων τους, στην Αθήνα, στα πλαίσια των διαπραγματεύσεων για την αξιολόγηση του ελληνικού οικονομικού προγράμματος.

Υπενθυμίζουμε, ακόμα ότι κατά τη συνάντηση που είχε ο κ. Τσίπρας με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, στα πλαίσια της Διεθνή Διάσκεψης Δωρητών «Supporting Syria and the Region», στο Λονδίνο, εστίασαν στην πορεία του ελληνικού προγράμματος και τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης.

Ταυτόχρονα, λίγο πριν τη συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού με τον Γάλλο και Γερμανό ΥΠΕΣ, ομάδα ένστολων αιφνιδίασε τους πάντες. Οι αστυνομικοί προέβησαν σε νέα διαμαρτυρία νωρίς το πρωί της Παρασκευής έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, καθώς οι αστυνομικοί είχαν κρύψει κάτω από τις στολές τους μικρά πλακάτ, τα οποία εμφάνισαν μόλις έφθασαν έξω από το Μαξίμου.

photos:Nick Paleologos / SOOC

The post Αναβρασμός στο Μαξίμου την ώρα που το κουαρτέτο ετοιμάζει βαλίτσες appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα