Συσχέτιση των τοξικών αερίων με τον αυτισμό

07:00 1/11/2014 - Πηγή: iPop

Τα παιδιά με αυτισμό είναι πιθανότερο να έχουν εκτεθεί σε υψηλότερα επίπεδα τοξικών αερίων κατά τη διάρκεια κυοφορίας τους από τις μητέρες τους, ή στα δύο πρώτα χρόνια της ζωής τους, σύμφωνα με τα πρώιμα αποτελέσματα μιας έρευνας του Πανεπιστημίου του Pittsburgh.

Η ερευνητική ομάδα πήρε συνέντευξη από 217 οικογένειες που έχουν παιδιά με αυτισμό (ASD/Autism Spectrum Disorder) και έκανε σύγκριση των ευρημάτων με τις πληροφορίες από δύο διαφορετικές ομάδες οικογενειών που δεν έχουν αυτιστικά παιδιά, αλλά γεννήθηκαν όλα την περίοδο 2005-2009 εντός της περιοχής μελέτης, η οποία περιλαμβάνει

έξι πολιτείες του Pittsburgh.

Για κάθε οικογένεια, η ομάδα χρησιμοποίησε την Εθνική Αρχή Αξιολόγησης Τοξικών Αερίων (για τις Ηνωμένες Πολιτείες) για να υπολογίσει την έκθεση σε 30 ρύπους, οι οποίοι είναι γνωστό ότι προκαλούν ενδοκρινικές διαταραχές ή νευροαναπτυξιακά προβλήματα.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα παιδιά που εκτέθηκαν σε υψηλότερα επίπεδα στυρενίου και χρωμίου ήταν 1.4 με 2 φορές πιθανότερο να αναπτύξουν αυτισμό, αφού συνυπολόγισαν την ηλικίας της μητέρας, το κάπνισμα κατά την κύηση, τη φυλή και την εκπαίδευση.

Το στυρένιο χρησιμοποιείται στην παραγωγή των πλαστικών και των χρωμάτων, αλλά εκλύεται και κατά την καύση της βενζίνης στα οχήματα. Το χρώμιο, από την άλλη, είναι ένα βαρύ μέταλλο και ταυτίζεται με την ατμοσφαιρική ρύπανση ως αποτέλεσμα των εργαστηριακών διαδικασιών, της σκλήρυνσης του χάλυβα και των σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

The post Συσχέτιση των τοξικών αερίων με τον αυτισμό appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα