Βυθίστηκε στο πένθος η Ρωσία- Δεν υπάρχουν επιζώντες από το αεροσκάφος που συνετρίβη

09:26 25/12/2016 - Πηγή: iPop

Συνετρίβη αεροσκάφος με 92 επιβαίνοντες στη Ρωσία. Συντρίμμια βρέθηκαν στη Μαύρη Θάλασσα. Βρέθηκαν 4 σωροί. Εντολή Πούτιν να διερευνηθούν τα αίτια.

Το αεροσκάφος ΤU-154 της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο χάθηκε από το ραντάρ νωρίς το πρωί της Κυριακής, συνετρίβη και συντρίμμια του βρέθηκαν στη Μαύρη Θάλασσα, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. Στο αεροσκάφος επέβαιναν 92 άτομα -αρχικά έγινε λόγος για 91 επιβαίνοντες- ανάμεσα στα οποία ήταν μουσικοί και δημοσιογράφοι.

Συγκεκριμένα

το αεροσκάφος εξαφανίστηκε από το ραντάρ 2 λεπτά μετά την απογείωση του, σύφωνα με τον εκπρόσωπο του υπ. Αμύνης, Igor Konashenkov. Πλέον, η περιοχή συντριβής του αεροπλάνου Tu-154 έχει προσδιοριστεί, χωρίς να υπάρχουν πιθανότητες να υπάρχουν επιζώντες δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσιού υπουργείου Αμύνης.

Συνολικά μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί 4 σωροί, από τους άνδρες των σωστικών συνεργείων που συμμετέχουν στις έρευνες για τον εντοπισμό των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας στη Μαύρη Θάλασσα, σύμφωνα με το Ρώσικο υπ. Άμυνας.

«Συντρίμμια του αεροπλάνου ΤU-154 του ρωσικού υπουργείου Άμυνας βρέθηκαν σε απόσταση 1,5 χιλιομέτρου από τα παράλια της πόλης του Σότσι, σε βάθος 50 έως 70 μέτρων», ανακοίνωσε το υπουργείο.

Τη συγκρότηση επιτροπής, υπό τον πρωθυπουργό Ντμίτρι Μεντβέντεφ, η οποία θα διερευνήσει τα αίτια της συντριβής του ρωσικού στρατιωτικού αεροσκάφους στη Μαύρη Θάλασσα διέταξε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Sputnik.

Ο Πούτιν ζήτησε από τον Μεντβέντεφ να «συγκροτήσει και να ηγηθεί κυβερνητικής επιτροπής έρευνας η οποία θα διαπιστώσει τα αίτια της συντριβής του Tu-154 στο Σότσι», ανακοίνωσε το Κρεμλίνο προσθέτοντας ότι ο αρχηγός του κράτους εξέφρασε «τα βαθύτατα συλλυπητήριά του» στους συγγενείς των θυμάτων, τα περισσότερα από τα οποία ήταν τραγουδιστές, χορευτές και μουσικοί της χορωδίας του Κόκκινου Στρατού που πήγαιναν να γιορτάσουν την Πρωτοχρονιά με τους Ρώσους στρατιώτες στη Συρία.

Το Ρωσικό υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε τη λίστα των επιβατών του μοιραίου αεροσκάφους. 8 μέλη πληρώματος, 8 στρατιωτικοί, 9 δημοσιογράφοι, 64 μέλη της μπάντας Alexandrov Ensemble, δύο υψηλόβαθμοι πολιτικοί αξιωματούχοι και η Elizaveta Glinka, επικεφαλής μιας πασίγνωστης στη Ρωσία φιλανθρωπικής οργάνωσης ήταν οι επιβάτες.

Εννέα άτομα ήταν εκπρόσωποι των ΜΜΕ, συνολικά 3 συνεργεία από το Channel One Russia, το NTV και το Zvezda.

Το γραφείο Τύπου του τηλεοπτικού σταθμού Zvelda είπε ότι στο αεροσκάφος ήταν ο ανταποκριτής Pavel Obukhov, ο cameraman Aleksandr Suranov και ο βοηθός cameraman Valery Rzhevsky.

Από το Channel One στο αεροσκάφος βρισκόταν ο ανταποκριτής Dmitry Runkov, ο cameraman Vadim Denisov, και ο sound engineer Aleksandr Soydov.

Μία Ρωσίδα φιλάνθρωπος η γνωστή «Δρ Λίζα» βρίσκεται ανάμεσα στον μακρύ κατάλογο των θυμάτων. Η ανθρωπίστρια Elizaveta Glinka, σύμφωνα με τον σύζυγό της βρισκόταν στην πτήση Tu-154.

To πρώτο video από την επιχείρηση ανεύρεσης των συντριμμιών της πτήσης #TU154

Σώθηκε εξαιτίας του γιου του!

Ένα από τα μέλη της μπάντας Alexandrov Ensemble του ρωσικού στρατού, ο σολίστ Βαντίμ Ανανίεφ, σώθηκε από το τραγικό δυστύχημα καθώς αναγκάστηκε να μείνει στο σπίτι του για να βοηθήσει τη λεχώνα γυναίκα του, που μόλις έφερε στον κόσμο το γιο τους.

«Οι συνάδελφοί μου κι οι φίλοι μου ήταν σ’ αυτή την πτήση, ολόκληρη η χορωδία, κάπου 50 άτομα, μουσικοί που παίζουν μπαγιάν και μπαλαλάικα. Ήταν να δώσουν μόνον μια συναυλία και να επιστρέψουν. Δεν ξέρω τι να πω, ελπίζω το καλύτερο. Εγώ δεν πήγα λόγω οικογενειακής υπόθεσης. Μόλις ήρθε στον κόσμο ο γιος μου, είναι το τρίτο παιδί της οικογένειας κι έμεινα στο σπίτι για να βοηθήσω τη γυναίκα μου», δήλωσε ο ίδιος στη ρωσική εφημερίδα Komsomolskaya Pravda.

Συλληπητήρια από τον Πρόεδρο της Βουλής:

Ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Νικόλαος Βούτσης, έκανε την ακόλουθη δήλωση για την αεροπορική τραγωδία της συντριβής του αεροσκάφους της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας:

«Είναι μεγάλη η θλίψη και η οδύνη μου για το τραγικό γεγονός της συντριβής του αεροσκάφους της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας που κόστισε τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους. Ως Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και προσωπικά εκφράζω την αμέριστη συμπαράστασή μου στην Κυβέρνηση και τις Αρχές της φίλης χώρας, την αλληλεγγύη μου στους Προέδρους των δύο αντιπροσωπευτικών σωμάτων, την κ. Ματβιένκο και τον κ. Βολόντιν, με τους οποίους πρόσφατα συναντηθήκαμε, καθώς και τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες των θυμάτων και τον φίλο ρωσικό λαό».

photo:rt.com

The post Βυθίστηκε στο πένθος η Ρωσία- Δεν υπάρχουν επιζώντες από το αεροσκάφος που συνετρίβη appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα