Υπό τον φόβο της τρομοκρατίας τα Χριστούγεννα στην Ευρώπη

19:22 24/12/2016 - Πηγή: iPop

Υπό τον φόβο της τρομοκρατίας τα Χριστούγεννα στην Ευρώπη, με τις ευρωπαϊκές πόλεις να έχουν λάβει έκτακτα μέτρα ασφαλείας μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στο Βερολίνο.

Ιταλία

H Ιταλία και το Βατικανό ενίσχυσαν τα μέτρα ασφαλείας τους καθώς φοβούνται για τρομοκρατικό χτύπημα απ’το Ισλαμικό Κράτος ως «αντίποινα» για τον θάνατο του μαχητή που ευθύνεται για το μακελειό στο Βερολίνο.

Άγνωστο παραμένει εάν ο Τυνήσιος δράστης είχε συνεργούς στην Γερμανία αλλά και

στην Ιταλία, οπότε η ιταλική Κυβέρνηση αποφάσισε να μην αφήσει κανένα κενό ασφαλείας.

Ειδικότερα, στην Ρώμη απαγορεύτηκε σε νταλίκες και ημιφορτηγά να εισέλθουν στην πόλη, ενώ οι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής με καλυμμένα πρόσωπα και οπλισμένοι στήνουν μπλόκα σε δρόμους που οδηγούν σε τουριστικά σημεία κι άλλες πολυσύχναστες τοποθεσίες.

Παράλληλα, οι δρόμοι που οδηγούν στο Βατικανό, όπου ο Πάπας Φραγκίσκος θα προχωρήσει στην τέλεση της λειτουργίας σήμερα το βράδυ, κάθε 100 μέτρα έχουν αναπτυχθεί τζιπ του στρατού και αστυνομικά περιπολικά.

Στο Μιλάνο αλλά και στις άλλες πόλεις της Ιταλίας επίσης έχουνε ενισχυθεί τα μέτρα ασφαλείας.

Γαλλία

Παραπάνω από 90.000 αστυνομικοί είναι επί ποδός στη Γαλλία προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια όσων θα δώσουν το παρών στους εορτασμούς και τις λειτουργίες για τα Χριστούγεννα.

Κατά την λειτουργία στον καθεδρικό του Στρασβούργου τα μέτρα ασφαλείας θα είναι δρακόντεια. Ανάμεσα στα έκτακτα μέτρα ασφαλείας είναι οι έλεγχοι, οι έρευνες σε τσάντες και σακίδια και η περιορισμένη πρόσβαση.

1.250 αστυνομικοί και στρατιώτες έχουν κινητοποιηθεί και στην Λιλ, ενώ στο κέντρο της πόλης τα μέτρα ασφαλείας είναι ενισχυμένα.

Γερμανία

Παρόμοια είναι η εικόνα και στη Γερμανία, με την αστυνομική παρουσία να είναι έντονη στους δρόμους μετά την τρομοκρατική επίθεση. Η χριστουγεννιάτικη αγορά που συνέβη το μακελειό έχει ανοίξει ξανά, ενώ τα μέτρα ασφαλείας φυσικά είναι ενισχυμένα.

Παράλληλα, η ομοσπονδιακή αστυνομία αύξησε τις ένοπλες περιπολίες σε αεροδρόμια και σιδηροδρομικούς σταθμούς.

Βρετανία

Η Βρετανία σταθερά βρίσκεται στο δεύτερο μεγαλύτερο επίπεδο συναγερμού, δηλαδή θεωρείται πιθανή επίθεση από τρομοκράτες. Η αστυνομία ενίσχυσε τα μέτρα ασφαλείας, ενώ αστυνομικοί κάνουν περιπολίες στα μεγάλα εμπορικά κέντρα και τις χριστουγεννιάτικες αγορές.

Photo: © Jean-Paul Pelissier / Reuters

The post Υπό τον φόβο της τρομοκρατίας τα Χριστούγεννα στην Ευρώπη appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα