Συνεδριάζει το EuroWorking Group στον απόηχο των διαρροών για προκαταρκτική συμφωνία

08:07 30/3/2017 - Πηγή: iPop

Συνεδριάζει το EuroWorking Group στον απόηχο των διαρροών για προκαταρκτική συμφωνία μεταξύ Κυβέρνησης και Θεσμών για την β’ αξιολόγηση. Η ελληνική πλευρά θα παρουσιάσει στα μέλη του EuroWorking Group την πρόοδο η οποία έχει επιτευχθεί στη διαπραγμάτευση και ουσιαστικά θα παρουσιάσει τα σημεία στα οποία έχει επέλθει συμφωνία.

Σύμφωνα με την αποκάλυψη του Reuters την Τετάρτη, Αθήνα και Θεσμοί έχουν καταλήξει σε προκαταρκτική

συμφωνία σχετικά με τα εργασιακά, το ενεργειακό, τις συντάξεις και το αφορολόγητο όριο.

Όπως μετέδωσε το Reuters, επικαλούμενο αξιωματούχους που βρίσκονται κοντά στη διαπραγμάτευση, η Αθήνα έχει συμφωνήσει να μειώσει τις συνταξιοδοτικές δαπάνες στο 1% του ΑΕΠ το 2019, αλλά και να ρίξει το αφορολόγητο όριο στις 6.000 ευρώ. Η Κυβέρνηση, όπως όλα δείχνουν, κατάφερε να πάρει -προς το παρόν- όσα ήθελε στα εργασιακά, δηλαδή να μην απελευθερωθεί το όριο των ομαδικών απολύσεων και να επανέλθουν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις.

Σημειώνεται ότι το δημοσίευμα του Reuters δεν επιβεβαιώθηκε ούτε απ’ τη Κυβέρνηση, αλλά ούτε και απ’ την Κομισιόν.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες οι οποίες έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας, η ισχύς των συλλογικών διαπραγματεύσεων αναμένεται να επανέλθει μετά τη λήξη του προγράμματος, οι συντάξεις αναμένεται να μειωθούν σε 2 ή 3 δόσεις, και όχι «μια και έξω», όμως, είναι πιθανό οι περικοπές να ξεκινήσουν το 2019 κι όχι το 2020, όπως επιθυμούσε η Κυβέρνηση.

Τα μέτρα λιτότητας αναμένεται να ξεπεράσουν τα 3,6 δις ευρώ (2% του ΑΕΠ), ενώ προς το παρόν δεν έχει διαρρεύσει κάποια πληροφορία σχετικά με τα αντίμετρα.

Όσον αφορά τη ΔΕΗ, οι πληροφορίες, οι οποίες τονίζουμε πως δεν είναι επιβεβαιωμένες, θέλουν την Κυβέρνηση να έχει αποδεχθεί την πώληση του 40% των λιγνιτικών μονάδων της.

The post Συνεδριάζει το EuroWorking Group στον απόηχο των διαρροών για προκαταρκτική συμφωνία appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα