Βερολίνο: Παραμένει ελεύθερος ο δράστης- Η αστυνομία συνέλαβε «λάθος» άτομο

14:26 20/12/2016 - Πηγή: iPop

Νέες πληροφορίες κάνουν το γύρο του διαδικτύου σχετικά με τον φερόμενο ως δράστη. Η αστυνομία αναφέρει πως ο δράστης διαφεύγει της σύλληψης και πως το άτομο που κρατείται δεν έχει σχέση με το συμβάν.

Ο ΥΠΕΣ της Γερμανίας, Τόμας ντε Μεζιέρ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Τρίτη δήλωσε «Ο ύποπτος δεν ήταν σε καμία βάση δεδομένων για τρομοκρατία».

«Δεν πρέπει να συμβιβαστούμε στον τρόπο ζωής μας. Αν το κάνουμε, οι εχθροί της ελευθερίας θα έχουν κερδίσει» υπογράμμισε ο Τόμας ντε Μεζιέρ εκφράζοντας τη θλίψη

του και δηλώνοντας πως οι πολίτες της χώρας θα πολεμήσουν για την ελευθερία τους.

Τελικά διαφεύγει της σύλληψης το δράστης:

Η γερμανική εφημερίδα Die Welt, σε σχετικό της δημοσίευμα επικαλούμενη αστυνομικές πηγές, επισημαίνει ότι η γερμανική αστυνομία δεν θεωρεί ότι ο συλληφθείς Πακιστανός είναι ο δράστης της αιματηρής επίθεσης στην αγορά του Βερολίνου.

Οι πηγές της αστυνομίας αναφέρουν:

Ο πραγματικός δράστης είναι ακόμα ελεύθερος, οπλισμένος και μπορεί να κάνει περισσότερη ζημιά

Η κατάσταση των τραυματιών:

Σε συνέντευξη Τύπου του του ο Τόμας ντε Μεζιέρ επισήμανε, πως 18 από τους 48 τραυματίες νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση και επιβεβαίωσε πως ο οδηγός εγκατέλειψε το σημείο της επίθεσης αφού πρώτα όργωσε την χριστουγεννιάτικη αγορά και έσπειρε τον πανικό.

Μάλιστα, όπως δήλωσε ένας από τους 12 νεκρούς δέχτηκε πυροβολισμούς από από τον δράστη και βρέθηκε να κάθεται στο κάθισμα του συνοδηγού του φορτηγού, χωρίς, όμως, να έχει βρεθεί το όπλο με το οποίο πυροβολήθηκε.

«Σε καμία βάση δεδομένων ο 23χρονος»

Ο Γερμανός Υπουργός διαβεβαίωσε πως ο 23χρονος που έχει συλληφθεί έχει καταγωγή από το Πακιστάν και το όνομα του δεν βρίσκεται σε καμία βάση δεδομένων για τρομοκρατία, ενώ μιλώντας για αίτηση του για άσυλο επισήμανε ότι δεν είχε ολοκληρωθεί.

Επίσης, τόνισε πως περισσότερα στοιχεία για τον ύποπτο θα δώσουν αργότερα οι εισαγγελείς.

Οι χριστουγεννιάτικες αγορές τονίζουμε πως παραμείνουν την Τρίτη κλειστές αλλά μόνο στο Βερολίνο.

Διαβάστε επίσης:

Βερολίνο: Αρνείται κάθε ανάμειξη ο φερόμενος ως δράστης του μακελειού (Photos-Videos)

photo:getty

The post Βερολίνο: Παραμένει ελεύθερος ο δράστης- Η αστυνομία συνέλαβε «λάθος» άτομο appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα