Συνεχίζεται ο «πόλεμος»| Κατέβασαν την ολλανδική σημαία από το προξενείο στην Κωνσταντινούπολη (Photo-Video)

12:49 12/3/2017 - Πηγή: iPop

Πιο άσχημες από ποτέ είναι οι σχέσεις Τουρκίας- Ολλανδίας, η διπλωματική ένταση κορυφώνεται με τη γειτονική μας χώρα να ρίχνει «λάδι» στη φωτιά κατεβάζοντας από το προξενείο στην Κωνσταντινούπολη την ολλανδική σημαία και υψώνοντας την τουρκική. Την ίδια στιγμή η υπουργός Οικογενειακών Υποθέσεων η οποία επέστρεψε στη χώρα της κατήγγειλε τον «οικτρό» τρόπο με τον οποίο της συμπεριφέρθηκαν στην Ολλανδία, απ’ όπου απελάθηκε το Σάββατο.

Τι συνέβη με την ολλανδική σημαία στην Κωνσταντινούπολη;

Διαδηλωτές οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί έξω από το γενικό προξενείο της Ολλανδίας στην Τουρκία την Κυριακή

κατέβασαν την ολλανδική σημαία και την αντικατέστησαν με τουρκική.

Cumhurbaşkanlığı kaynakları: Başkonsolosluk binasına Türk bayrağı Hollandalıların inisiyatifiyle asıldı https://t.co/UNRsapU98L pic.twitter.com/sWxK96qN84

NTV (@ntv) March 12, 2017

Σημειώνεται, πως οι διαμαρτυρίες στην πρεσβεία της Ολλανδίας στην Άγκυρα αλλά και το προξενείο της χώρας στην Κωνσταντινούπολη ξεκίνησαν από το βράδυ του Σαββάτου, ενώ παράλληλα υπήρχε συγκέντρωση και επεισόδια έξω από το τουρκικό προξενείο στο Ρότερνταμ.

VIDEO: Man raises Turkish flag at Dutch consulate in Istanbul https://t.co/ueuPESYwm1 pic.twitter.com/EO3lgjeHAc

— Hürriyet Daily News (@HDNER) March 12, 2017

«Στόχος η αποκλιμάκωση της έντασης» τονίζει ο Ολλανδός Πρωθυπουργός

Ο Ολλανδός πρωθυπουργός μιλώντας σε δημοσιογράφους την Κυριακή τόνισε, πως θα κάνει τα πάντα προκειμένου να αποκλιμακώσει την διπλωματική αντιπαράθεση με την Τουρκία, την οποία και χαρακτήρισε ως «τη χειρότερη που έχει βιώσει η Ολλανδία εδώ και χρόνια».

Στη συνέχεια ο Mark Rutte τόνισε, πως η χώρα του «δεν θα επιτρέψει στον εαυτό της να εκβιάζεται» υποστηρίζοντας, πως «θα αποτελεί δικαίωμα της χώρας η απαγόρευση τουρκικών ομιλιών στο έδαφος της, από τη στιγμή που συνιστούν κίνδυνο για τη δημόσια τάξη».

Όσα είπε η Fatma Kaya Betul Sayan Dağları:

Η Τουρκάλα υπουργός Οικογενειακών Υποθέσεων, Fatma Kaya Betul Sayan Dağları, επέστρεψε την Κυριακή στην Κωνσταντινούπολη και έσπευσε να καταγγείλει τον «οικτρό» τρόπο με τον οποίο της συμπεριφέρθηκαν στην Ολλανδία, απ’ όπου απελάθηκε το Σάββατο.

Συγκεκριμένα, η Υπουργός ανέφερε φτάνοντας στο αεροδρόμιο:

Υποστήκαμε μια συμπεριφορά χυδαία και σκληρή. Η συμπεριφορά αυτή απέναντι σε μια γυναίκα υπουργό είναι οικτρή

Διαβάστε επίσης:

Τούρκικες απειλές προς την Ολλανδία: Θα απαντήσουμε με σκληρά αντίποινα

The post Συνεχίζεται ο «πόλεμος»| Κατέβασαν την ολλανδική σημαία από το προξενείο στην Κωνσταντινούπολη (Photo-Video) appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα