Σύνδεση της προόδου των εμβολιασμών των προσφυγόπουλων με τη συμμετοχή στα εκπαιδευτικά προγράμματα

11:07 24/9/2016 - Πηγή: iPop

Για ακόμα μια φορά υπογραμμίστηκε η ανάγκη για σύνδεση της προόδου των εμβολιασμών με τη συμμετοχή των προσφυγόπουλων στα εκπαιδευτικά προγράμματα κατά τη διάρκεια σύσκεψης με θέμα τη διασφάλιση των προϋποθέσεων για την υλοποίηση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Υπουργείου Παιδείας για τα παιδιά των προσφύγων στα σχολεία.

Η σύσκεψη έλαβε χώρα στο Υπ. Υγείας την Παρασκευή με τη συμμετοχή

του Γενικού Γραμματέα Παιδείας, Ιωάννη Παντή, του Γενικού Γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής, Βασίλη Παπαδόπουλου και του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Υγείας, Ιωάννη Μπασκόζου.

«Κοινή διαπίστωση ήταν ότι το πρόγραμμα εμβολιασμών στις δομές φιλοξενίας προχωρεί κανονικά και υλοποιείται σύμφωνα με τους προγραμματισμούς της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Υγείας», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά το πέρας της σύσκεψης.

Παράλληλα, τονίζει πως αποφασίστηκε ότι για τη συμμετοχή των παιδιών στα συγκεκριμένα εκπαιδευτικά προγράμματα θα λαμβάνεται υπόψη η πρόοδος του προγράμματος εμβολιασμών που πραγματοποιείται στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων.

Η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προστατεύσει στην πράξη τα δικαιώματα των παιδιών προσφύγων στην υγεία και στην παιδεία προστατεύοντας ταυτόχρονα τα δικαιώματα και της υγείας των κατοίκων όλης της χώρας

Θυμίζουμε πως προ ολίγων ημερών και ο γ.γ. του Υπ. Παιδείας είχε ξεκαθαρίσει ότι τα μη εμβολιασμένα προσφυγόπουλα δεν θα ενταχθούν στα σχολεία.

Όλα αυτά ενώ ήδη οι γονείς σε δύο σχολεία της χώρας έχουν αντιδράσει στην ένταξη των προσφυγόπουλων στον ίδιο χώρο, όπου φοιτούν τα παιδιά τους.

Photo: Geovien So/Barcroft Media

The post Σύνδεση της προόδου των εμβολιασμών των προσφυγόπουλων με τη συμμετοχή στα εκπαιδευτικά προγράμματα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα