«Ο Τσίπρας δεν είναι λυτρωτής αλλά είναι ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει η Ελλάδα»

10:35 24/9/2016 - Πηγή: iPop

Το πολιτικό πορτραίτο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα φιλοτεχνεί η γερμανική Süddeutsche Zeitung με αφορμή τον ένα χρόνο των εκλογών στην Ελλάδα.

Η εφημερίδα σχολιάζει ότι ο Πρωθυπουργός υλοποιεί τις μεταρρυθμίσεις, αν και όχι με τον ρυθμό που επιθυμούν οι Βρυξέλλες.

Ωστόσο, συνεχίζει το δημοσίευμα, ο κ. Τσίπρας τους εκπλήσσει όλους με το πώς μπορεί να μεταμορφώνεται.

Ο περιπετειώδης συνασπισμός του Τσίπρα με το κόμμα των δεξιών λαϊκιστών ΑΝΕΛ δεν διαθέτει παρά ισχνή πλειοψηφία τριών εδρών στο κοινοβούλιο. Όμως ο Πρωθυπουργός υλοποιεί τις μεταρρυθμίσεις που επιβάλλουν οι δανειστές, αν και συνήθως όχι με την ταχύτητα που θα επιθυμούν στις Βρυξέλλες. Όπου ωστόσο όλοι εκπλήσσονται με την ικανότητα του Τσίπρα να μεταμορφώνεται

Ο δημοσιογράφος που σκιαγραφεί το πορτραίτο του Πρωθυπουργού, του επιρρίπτει τις ευθύνες για ορισμένα απ’ τα δεινά της Ελλάδας. «Ο Τσίπρας δεν είναι ένας πολιτικός που έχει κάνει πραγματικά καλό στη χώρα. Φέρει μεγάλη ευθύνη για το γεγονός ότι δεν αποκαθίσταται η εμπιστοσύνη στα πολιτικά κόμματα. Το 2015, με επιπολαιότητα, είχε βαυκαλίσει τον λαό του με την ιδέα ότι υπάρχει εύκολη έξοδος από την κρίση, γι’ αυτό οι άνθρωποι τον ψήφισαν».

Μπορεί στη συνέχεια να αμφισβητείται η ικανότητα της ελληνικής Κυβέρνησης να πατάξει τη διαφθορά και να ασκείται κριτική για τις τηλεοπτικές άδειες, όμως, το δημοσίευμα καταλήγει στο ότι ο Α. Τσίπρας αυτή τη στιγμή είναι ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει η Ελλάδα.

Η αλήθεια είναι ότι, εν μέρει, η πολιτική του πρωθυπουργού Τσίπρα έγινε πιο ειλικρινής. Εν μέρει όμως, απλώς απομυθοποιήθηκε. Ο Τσίπρας δεν είναι λυτρωτής. Δεν είναι καν ένας γνήσιος ανανεωτής. Αλλά, απ’ ό,τι φαίνεται, είναι απλώς ο καλύτερος που έχει να επιδείξει αυτή τη στιγμή η πολιτική τάξη στην Ελλάδα

Photo: Nick Paleologos / SOOC

The post «Ο Τσίπρας δεν είναι λυτρωτής αλλά είναι ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει η Ελλάδα» appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα