Συνάντηση Trump-Erdoğan πριν από τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ

16:24 22/2/2017 - Πηγή: iPop

Ενδεχόμενη είναι η συνάντηση του πρόεδρου των ΗΠΑ, D. Trump και του προέδρου της Τουρκίας, Τ. Erdoğan πριν από τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ η οποία θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο του 2017.

Η συνάντηση αυτή αξίζει να σημειωθεί, πως θα είναι η πρώτη μεταξύ των δύο ηγετών.

Τη συνάντηση τους αποκάλυψε ο εκπρόσωπος της τουρκικής Προεδρίας, Ibrahim Kalin, ο οποίος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Τετάρτη ανέφερε χαρακτηριστικά:

Είναι σχεδόν βέβαιο ότι οι δύο ηγέτες θα συναντηθούν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ. Γίνονται όμως προσπάθειες να συναντηθούν ακόμη και πριν από αυτήν

Ο Ibrahim Kalin στη συνέχεια της συνέντευξης Τύπου απηύθυνε κάλεσμα στην κυβέρνηση του Ισραήλ να τερματίσει τις, όπως τις χαρακτήρισε, «παράνομες εποικιστικές πολιτικές» σε Παλαιστινιακά Εδάφη.

Θυμίζουμε, πως το Ισραήλ πριν από ένα περίπου μήνα ανακοίνωσε τα σχέδια του σχετικά με την κατασκευή 3.000 επιπλέον κατοικιών σε ισραηλινούς οικισμούς στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Παράλληλα, νομιμοποίησε αν και αναδρομικά, περίπου 4.000 ισραηλινές κατοικίες οι οποίες έχουν κατασκευαστεί σε ιδιωτικής ιδιοκτησίας παλαιστινιακή γη. Η εν λόγω μάλιστα κίνηση προκάλεσε την καταδίκη του ΟΗΕ και της Ε.Ε.

photo:LobeLog

The post Συνάντηση Trump-Erdoğan πριν από τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα