Συναγερμός στην Ξάνθη: Έκλεισαν 5 σχολεία | Νέα κρούσματα του ιού

19:48 10/6/2020 - Πηγή: iPop

Εκπαιδευτικός στην Ξάνθη βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό. Έκλεισαν πέντε δημοτικά σχολεία. Τα νέα κρούσματα του κορονοϊού στις 10 Ιουνίου

Τις τελευταίες μέρες έχουν αυξηθεί αρκετά τα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα

με τον ΕΟΔΥ να εκδίδει πλέον καθημερινά νέα ενημέρωση με την πορεία του ιού στη χώρα.

Μία από τις εστίες κρουσμάτων είναι κι η Ξάνθη, ενώ έκλεισαν πέντε δημοτικά σχολεία. Μάλιστα, εκπαιδευτικός στην Ξάνθη βρέθηκε θετικός στον ιό, με αποτέλεσμα να κλείσουν τέσσερα δημοτικά σχολεία στα οποία δίδασκε αγγλικά, ενώ θετική βρέθηκε και δασκάλα σε σχολείο στον δήμο Τοπείρου.

Ο 46χρονος καθηγητής αγγλικών από τον Εχίνο διδάσκει στο 10ο και 17ο δημοτικό σχολείο Ξάνθης, αλλά και στα 15ο και 20ο δημοτικά σχολεία του Δροσερού. Ο εκπαιδευτικός είχε πυρετό το σαββατοκύριακο και το τεστ που έκανε, σε ιδιωτικό εργαστήριο, βγήκε θετικό. Βρίσκεται σε καραντίνα στο σπίτι του, η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ανησυχία, γι΄αυτό και δεν χρειάστηκε να νοσηλευτεί, ωστόσο έχουν ιχνηλατηθεί όλες οι επαφές από το οικογενειακό και φιλικό του περιβάλλον, έτσι ώστε να υποβληθούν σε τεστ τα άτομα με τα οποία ήρθε σε επαφή.

Σε καραντίνα βρίσκονται, ακόμα, και συνάδελφοί του απ’ τα δημοτικά σχολεία, οι οποίοι ανέρχονται περίπου στους 80.

Στον δήμο Τοπείρου διαγνώστηκε θετικό στον κορονοϊό ένα ακόμα άτομο. Πρόκειται για μια δασκάλα από το μειονοτικό σχολείο Ηλιόπετρας που βγήκε θετική την Παρασκευή. Το σχολείο θα παραμείνει κλειστό μέχρι τις 19 Ιουνίου.

Τα νέα κρούσματα του ιού

Στις 10 Ιουνίου ανακοινώνονται από τον ΕΟΔΥ 11 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.068, εκ των οποίων το 55.2% άνδρες αφορά άνδρες.

692 (22.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1751 (57.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

12 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών. 5 (41.7%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 75.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 115 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος, ενώ έχουμε 183 θανάτους συνολικά στη χώρα. 56 (30.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Διαβάστε ακόμα:

Ανοίγουν τα σύνορα Ελλάδας- Ιταλίας

Photo: Pexels

Το άρθρο Συναγερμός στην Ξάνθη: Έκλεισαν 5 σχολεία | Νέα κρούσματα του ιού εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα