Συμφώνησαν ότι διαφωνούν Κυβέρνηση και Θεσμοί για τον ακατάσχετο λογαριασμό

19:01 23/10/2016 - Πηγή: iPop

Επιβεβαιώθηκε η διαφωνία Κυβέρνησης και Θεσμών για τον ακατάσχετο λογαριασμό κατά τη σημερινή συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με τους εκπροσώπους των δανειστών. Αξίζει να τονίσουμε ότι η συνάντηση έγινε τελικά χωρίς την παρουσία του Τρύφωνα Αλεξιάδη.

Η πρόταση της Κυβέρνησης που παρουσιάστηκε στους Θεσμούς ήταν η μετονομασία του «ακατάσχετου λογαριασμού» σε «προστατευμένο λογαριασμό». Η διαφωνία, ωστόσο, δεν είναι στην ονομασία αλλά στο ποσό το οποίο θα μένει για κατάσχεση, εφόσον καλύπτονται οι υποχρεώσεις της επιχείρησης.

Η Κυβέρνηση είχε παρουσιάσει αρχικά

στους Θεσμούς σχέδιο το οποίο προέβλεπε προστασία για το 100% των χρημάτων που θα πιστώνονται στον λογαριασμό. Ωστόσο, η ιδέα δεν άρεσε τους Θεσμούς καθώς θεώρησαν ότι η Εφορία θα μπορούσε να κατάσχει εύκολα να κατάσχει χρήματα την στιγμή που αυξάνονται οι συναλλαγές με το «πλαστικό χρήμα».

Έτσι, το αναθεωρημένο σχέδιο που φέρεται να παρουσίασε η Κυβέρνηση στους Θεσμούς ορίζει μικρότερο εύρος προστασίας.

Αισιοδοξία για συμφωνία για τα «κόκκινα δάνεια»

Το μεσημέρι της Κυριακής ολοκληρώθηκε η συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με τους Θεσμούς για τον εξωδικαστικό μηχανισμό διαχείρισης των «κόκκινων επιχειρηματικών δανείων».

Στέλεχος του Υπουργείου Οικονομίας τόνισε πως ανάμεσα στις δύο πλευρές υπήρξε συμφωνία επί της αρχής για το σχέδιο, ωστόσο, το ίδιο στέλεχος συμπλήρωσε ότι ορισμένα τεχνικά ζητήματα εκκρεμούν και θα τεθούν στο τραπέζι της συζήτησης την Τετάρτη στο νέο ραντεβού.

Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη το κρίσιμο ραντεβού του κ. Κατρούγκαλου με τους Θεσμούς για τα εργασιακά.

The post Συμφώνησαν ότι διαφωνούν Κυβέρνηση και Θεσμοί για τον ακατάσχετο λογαριασμό appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα