Το Δέλτα Αξιού μέσα απ’ τα μάτια ενός αστροναύτη της NASA (Photo)

16:44 23/10/2016 - Πηγή: iPop

Το Δέλτα Αξιού, το μοναδικό τοπίο με το δέλτα έκτασης 22.000 στρεμμάτων, αποφάσισε να απαθανατίσει ο αστροναύτης της NASA, Jeff Williams, όπως φαίνεται απ’ το διάστημα!

Ο Jeff Williams ανέβασε την φωτογραφία πριν από μερικές εβδομάδας στον λογαριασμό του στο Instagram, αποσπώντας χιλιάδες likes.

Ο ίδιος έγραψε κάτω απ’ την φωτογραφία: «Το μοναδικό δέλτα κοντά στην Θεσσαλονίκη».

Ένα

καταπληκτικό τοπίο, που φαίνεται ακόμα πιο ιδιαίτερο από ψηλά!

The unique agricultural delta near Thessaloniki.

A photo posted by Jeff Williams (@astro_jeffw) on Jul 14, 2016 at 12:10pm PDT

Δείτε το Δέλτα του Αξιού με drone από ψηλά:

Λίγα λόγια για το Δέλτα του Αξιού:

Το δέλτα του ποταμού κατά την αρχαιότητα βρισκόταν περίπου 10 χλμ βορειοανατολικότερα από το σημερινό. Έως τον 5ο αιώνα η σημερινή πεδιάδα της Θεσσαλονίκης καλυπτόταν από θάλασσα και η Πέλλα ήταν παραθαλάσσια, στο μυχό του αρχαίου Θερμαϊκού κόλπου.

Στην περιοχή που εκβάλει ο Αξιός σχηματίζεται ένα δέλτα έκτασης 22.000 στρέμματα. Στην ευρύτερη περιοχή εκβάλλουν και οι ποταμοί Λουδίας, Αλιάκμονας και Γαλλικός και μαζί με τις αλυκές Κίτρους δημιουργούν έναν υδροβιότοπο μεγάλης έκτασης και σημασίας, ο οποίος προστατεύεται από τις συνθήκες Ράμσαρ και Βέρνης.

Στην περιοχή υπάρχουν σημαντικοί πληθυσμοί υδρόβιων πτηνών όπως ερωδιοί, χαλκόκοτες, νεροχελίδονα και γαλιάντρες. Μαζί με τα είδη που καταφθάνουν την εποχή της μετανάστευσης υπερβαίνουν τα 200. Μεταξύ των ειδών αυτών υπάρχουν και αρπακτικά όπως οθαλασσαετός, ενώ ορισμένες φορές παρατηρούνται και διάφορα σπάνια για την περιοχή είδη.

Πηγή: Wikipedia

The post Το Δέλτα Αξιού μέσα απ’ τα μάτια ενός αστροναύτη της NASA (Photo) appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα