Συγκλονίζουν οι καταθέσεις στη δίκη για την τραγωδία στη Marfin- Όσα ειπώθηκαν

19:06 14/10/2016 - Πηγή: iPop

Συγκλονιστικά ήταν όλα ακούστηκαν την Παρασκευή στη δίκη για την τραγωδία στη Marfin. Όπως δήλωσε υπάλληλος της τράπεζας, ενώ τους έβλεπαν να καίγονται κανείς δεν τους βοηθούσε. Την ίδια στιγμή, ένας από τους πυροσβέστες επισήμανε, πως ομάδα κουκουλοφόρων τους εμπόδισε να φτάσουν στην τράπεζα.

Θυμίζουμε, πως η τραγωδία στη Marfin

σημειώθηκε τον Μάιο του 2010 και είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρία άτομα. Μάλιστα, μια εκ των θυμάτων βρίσκονταν σε προχωρημένη εγκυμοσύνη.

Σε ποιους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες;

Στους Θοδωρή Σιψά και Παύλο Ανδρεάδη ή Αντρέεβ.

Γιατί κατηγορούνται οι συλληφθέντες;

Για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως κατά συναυτουργία και κατά συρροή, απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατοχή εκρηκτικών υλών και για την έκρηξη.

Στη συνεδρίαση της Παρασκευής κατέθεσε ο μάρτυρας Θ.Γιαννακούλια, ο οποίος μίλησε για την παρουσία κάποιου άνδρα στα γεγονότα, με σωματότυπο, που όπως είπε, έμοιαζε με αυτόν του κατηγορουμένου Θοδωρή Σιψά.

Ο μάρτυρας τόνισε: «Γύρω στη 1:30 το μεσημέρι, έπεσαν μερικά δακρυγόνα από μια διμοιρία των ΜΑΤ. Μου είπαν ότι στον «Ιανό» γίνονταν επεισόδια. Είδα μια ομάδα, ήταν πάνω από 60 άτομα. Είχαν μοιρασμένες αρμοδιότητες και αρχηγό. Έξι άτομα σπάγανε, πρέπει να είχαν βαριοπούλες. Η διμοιρία των ΜΑΤ πήγαινε προς το Σύνταγμα. Πέρασα ανάμεσά τους. Φορούσαν καπέλο και κουκούλες. Υπήρχε και μια κοπέλα, ξανθιά με γαλλική κοτσίδα. Μια ομάδα από έξι πρόσωπα πέταξε τις μολότοφ και ξαναμπήκαν στην πορεία.Έσπασαν την τζαμαρία με βαριοπούλες και σίδερα που είχαν βγάλει από το δρόμο».

Αναλυτικά ο διάλογος:

Πρόεδρος: Έχετε αναγνωρίσει τρία άτομα.

Μάρτυρας: Αυτά που αναγνώρισα ήταν την επόμενη ημέρα του συμβάντος.Μου έδειξαν φωτογραφίες που είχαν συλλέξει από τις κάμερες.είχα πρόσφατα τα γεγονότα.

Πρόεδρος: Κάνατε την αναγνώριση με σιγουριά.

Μάρτυρας: Απόλυτα σίγουρος δεν είναι κανένας.

Στη συνέχεια, ο μάρτυρας έδειξε προς τον κατηγορούμενο Θ. Σιψά, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Θυμάμαι την ομάδα που έβαλε τον εμπρησμό.Θυμάμαι τον συγκεκριμένο σωματότυπο να με προσπερνάει από αριστερά».

Δικαστής: Ο συγκεκριμένος σωματότυπος ή ο συγκεκριμένος άνθρωπος κύριε;

Μάρτυρας: Ο συγκεκριμένος σωματότυπος.

Δικαστής: Είχε κάποιο χαρακτηριστικό στο περπάτημά του;

Μάρτυρας: Ήταν άκομψο, αντρικό.

Εισαγγελέας: Ήταν μέλος της ομάδας των έξι;

Μάρτυρας: Εσείς πιάνεστε από μια λέξη.

Εισαγγελέας: Για τον συγκεκριμένο κατηγορούμενο λέτε ότι πέρασε εξ’ αριστερά σας;

Μάρτυρας: Εντάξει αυτό.

Δικαστής: Μας έχετε μπερδέψει είστε ένας βασικός μάρτυρας .

Μάρτυρας: Με προσπερνούσαν από αριστερά δεν είδα πρόσωπα.
«Ο αρχηγός και η ξανθιά»

Στο δικαστήριο μίλησε και η Ηλιάνα Πλατή, οδηγός της πυροσβεστικής, η οποία ανέφερε: «Προσπαθούσαμε να διασώσουμε τους ανθρώπους στα μπαλκόνια. Η κατάσταση δεν ήταν τεταμένη όταν φτάσαμε. Αν και κάποιοι νόμιζαν ότι πήγαμε να τους διαλύσουμε την πορεία. Τους εξηγήσαμε ότι καίγονται άνθρωποι».

Αλλά και ο πυροσβέστης, Κωσταντίνος Αλεξόπουλος, ο οποίος εξήγησε, πως όταν πλησίαζαν στην τράπεζα μια ομάδα οχτώ με δέκα ατόμων τους χτυπούσε το καπό εμποδίζοντάς τους να προχωρήσουν.

Στην κατάθεση του νωρίτερα το πρωί ο υπάλληλος της Marfin Δημήτρης Παπατζής επισήμανε:

Μας είχαν στο στόχαστρο, φωνάζανε. Είδα ότι έχει σπάσει το τζάμι του ισογείου και ότι κάποια άτομα έριχναν εύφλεκτο υλικό. Πήρα πυροσβεστήρα αλλά δεν τα κατάφερα. Έτσι ανεβήκαμε πάνω στον δεύτερο όροφο. Η φωτιά άρχισε σιγά σιγά να ανεβαίνει .Ήμουν εγκλωβισμένος στο μπαλκόνι δεν ήξερα αν πρέπει να πηδήξω ή να καώ. Πετούσαν πέτρες. Τα άτομα αυτά παρείσφρησαν στην πορεία. Τους βλέπαμε να σπάνε τον «Ιανό». Δεν ήταν οι διαδηλωτές που ήρθαν να διαδηλώσουν για το Μνημόνιο. Είχαν μπει μέσα στη πορεία. Είχαν καλύψει τα πρόσωπα τους. Γύρω στις 14:00 ακούσαμε το σπάσιμο της τζαμαρίας. Εν τέλει πήδηξα από το μπαλονι. Όσο ήμουν στο μπαλκόνι δεν είδα κίνηση αλληλεγγύης προς εμάς.

The post Συγκλονίζουν οι καταθέσεις στη δίκη για την τραγωδία στη Marfin- Όσα ειπώθηκαν appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα