Συγκλονίζει ο Λαμπαδηδρόμος της προσφυγιάς με ένα κάτω άκρο (video)

20:53 23/4/2016 - Πηγή: iPop

Το μεγαλείο ψυχής και η θέληση για ζωή περισσεύουν όταν μιλάμε για το Σύρο πρόσφυγα Ιμπραήμ Αλ Χουσεΐν.

Ο 27χρονος αναγνωρισμένος πρόσφυγας αθλητής, θα κρατήσει επάξια την Ολυμπιακή Φλόγα και θα διασχίσει τη Μεγάλη Τρίτη, 26 Απριλίου το χώρο του Ελαιώνα όπου διαμένουν περίπου 1500 πρόσφυγες και μετανάστες.

Η ιστορία του θυμίζει δραματική ταινία και όταν την αφηγείται, σκορπά ρίγη συγκίνησης.

Το 2012 τραυματίστηκε από βόμβα στο δεξί του πόδι, στη Συρία.

Παρά τον ακρωτηριασμό του ποδιού του δεν το έβαλε κάτω αλλά πάλεψε και συνεχίζει να παλεύει όπως κάνουν παράλληλα χιλιάδες

άλλοι πρόσφυγες.

Κατάφερε να δραπετεύσει από τον πόλεμο, να μπει σε μια βάρκα τούρκων δουλεμπόρων , να φτάσει στη Σάμο και από κει στην Αθήνα.

Ο γεμάτος θέληση για ζωή Ιμπραήμ Αλ Χουσεΐν δηλώνει υπερήφανος που θα διασχίσει με την Ολυμπιακή Φλόγα τη Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων στον Ελαιώνα.

Ο συμβολισμός της κίνησης μεγάλος γιατί καταδεικνύει με τον πιο σαφή τρόπο την αλληλεγγύη της χώρας μας απέναντι στους πρόσφυγες.

«Είναι μεγάλη τιμή να κρατήσω την Ολυμπιακή Φλόγα. Είναι σαν να γίνεται πραγματικότητα ένα από τα μεγαλύτερά μου όνειρα. Ένα όνειρο είκοσι και πλέον ετών», μας λέει ο 27χρονος αθλητής που ονειρευόταν να λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες πριν τα μαύρα σύννεφα του πολέμου επισκιάσουν το όνειρο.

The post Συγκλονίζει ο Λαμπαδηδρόμος της προσφυγιάς με ένα κάτω άκρο (video) appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα