Συχνά λάθη που γίνονται κατά το διαζύγιο!

15:03 5/11/2014 - Πηγή: iPop

Ενώ κάθε περίπτωση είναι μοναδική και διαφορετική, υπάρχουν συχνά λάθη που γίνονται κατά το διαζύγιο και επαναλαμβάνονται από την πλειοψηφία των ζευγαριών που παίρνουν την απόφαση να μείνουν χωριστά. Είτε είσαι στα πρόθυρα ενός διαζυγίου, είτε είσαι κατά τη διάρκεια ενός διαζυγίου είτε έχεις πάρει ήδη διαζύγιο, θα τα αναγνωρίσεις γιατί πιθανότατα τα έχεις κάνει!

Λάθος #1: Αποτυγχάνουν να δώσουν ακριβείς οικονομικές πληροφορίες

Είτε μας αρέσει είτε όχι, τα οικονομικά παίζουν μεγάλο ρόλο στο χωρισμό και το διαζύγιο. Για να πάνε τα πράγματα όσο το δυνατόν ομαλότερα, είναι

ζωτικής σημασίας ότι και οι δύο πλευρές του ζευγαριού είναι ειλικρινείς και δίνουν ακριβείς πληροφορίες, όπως το μέγεθος των περιουσιακών στοιχείων που έχουν καθώς και ρεαλιστικούς προϋπολογισμούς που αντιπροσωπεύουν τον οικογενειακό τρόπο ζωής και τις προβλεπόμενες μελλοντικές δαπάνες.

Λάθος # 2: Αφήνουν τα συναισθήματα να τους καταβάλουν

Ας το παραδεχτούμε: Το διαζύγιο είναι μια συναισθηματική περιπέτεια, και είναι απόλυτα φυσιολογικό να βιώσουν και οι δύο πλευρές συναισθήματα που καλύπτουν την κλίμακα από οργή ​​και αγανάκτηση μέχρι τη θλίψη και τον πόνο. Αλλά από το σημείο που το ζεύγος έχει αποφασίσει από κοινού ότι θέλουν αν ακολουθήσουν διαφορετικούς δρόμους είναι ζωτικής σημασίας τα συναισθήματα να μείνουν στην άκρη.

Λάθος # 3: Δεν λαμβάνουν υπόψιν τα παιδιά

Ο χωρισμός και το διαζύγιο μπορεί να είναι περίπλοκη υπόθεση, αλλά όταν υπάρχουν παιδιά στην εξίσωση, η κατάσταση μεταβάλλεται! Πολλά ζευγάρια που ξεχνούν αυτή τη παράμετρο με αποτέλεσμα τα παιδιά να βασανίζονται ανάμεσα στα προβλήματα του ζευγαριού! Οι ανάγκες και τα συμφέροντα των παιδιών πρέπει να βρίσκονται σε πρώτο πλάνο!

Λάθος # 4: Εστιάζουν στο παρελθόν

Με απλά λόγια, δεν μπορούν να προχωρήσουν καθώς κάθονται να αναμοχλεύουν παρελθοντικά γεγονότα! Σε πολλές περιπτώσεις, αυτό είναι πιο εύκολο στα λόγια παρά στην πράξη, ειδικά εάν ένας από τους δύο δν επιθυμεί να βοηθήσει να ξεπεραστεί αυτό το πρόβλημα! Όταν ο ένας ή και οι δύο σύζυγοι επικεντρωθούν σε γεγονότα που έχουν ήδη λάβει χώρα, είναι δύσκολο να γίνει η στροφή και να εστιάσουν σε όσα πρόκειται να ζήσουν στο μέλλον!

Λάθος # 5: Ξεχνάνε τους φόρους

Οι πιθανότητες είναι, ό, τι αποφάσεις που παίρνονται κατά τη διάρκεια του χωρισμού ή διαζυγίου θα έχει φορολογικές συνέπειες. Ορισμένα ζευγάρια ξεχνούν τον αντίκτυπο της φορολόγησης η οποία θα επέμβει στη μεταφορά των χρημάτων, των επενδύσεων και της περιουσίας. Γι “αυτό είναι κρίσιμο να συνεργαστούν με έναν επαγγελματία που έχει εμπειρία στα οικονομικά θέματα του διαζυγίου.

Λάθος # 6: Αρνούνται να συμβιβαστούν

Ορισμένα ζευγάρια θεωρούν ότι το διαζύγιο οδηγεί μόνο σε περαιτέρω σύγκρουση και πρόσθετη απογοήτευση. Προκειμένου να επιτευχθεί μια συμφωνία με βάση την οποία μπορούν και οι δύο να είναι ευχαριστημένοι πρέπει και οι δύο να είναι πρόθυμοι να συμβιβαστούν. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να επιτευχθεί μια σταθερή, παραγωγική μέση λύση και είναι ιδιαίτερα σημαντικό όταν υπάρχουν παιδιά.

Λάθος # 7: Δεν παίρνουν το χρόνο να μάθουν τις επιλογές τους πριν από την έναρξη της διαδικασίας

Πολλά ζευγάρια δεν ξέρουν ότι μπορούν να καταλήξουν σε συμφωνία, χωρίς να χρειάζεται να περάσουν από μια μακρά, παρατεταμένη δικαστική υπόθεση. Υπάρχουν πράγματι πέντε διαφορετικοί τρόποι για να πάρει ένα ζευγάρι ένα διαζύγιο, έτσι αν χρησιμοποιήσουν τον χρόνο σαν σύμμαχο για να μάθουν τις επιλογές τους θα είναι σε θέση να επιλέξουν μια πιο ειρηνική επιλογή που είναι καλύτερο τόσο για το ζευγάρι όσο και για τα παιδιά τους!

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

Επιστροφή στην κατηγορία

The post Συχνά λάθη που γίνονται κατά το διαζύγιο! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα