O πεινασμένος καλύτερα σκέφτεται

12:33 5/11/2014 - Πηγή: iPop

Μήπως συνέχεια ψάχνεις κάτι να φας; Μήπως είσαι μόνιμα πεινασμένος; Μπορεί ο λαός να λέει ότι «νηστικό αρκούδι δεν χορεύει», αλλά ίσως θα έπρεπε να λέει ότι όποιος είναι πεινασμένος, σκέφτεται καλύτερα.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης στην Ολλανδία διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι με άδειο στομάχι συχνά παίρνουν καλύτερες αποφάσεις από πλήρη κοιλιά ομολόγους τους.

Η μελέτη χρησιμοποίησε δύο ομάδες των 30 ατόμων για να παίξουν κάποια παιχνίδια που έχουν σχεδιαστεί για να δοκιμαστούν οι ικανότητές τους στη λήψη αποφάσεων. Οι ερευνητές στους μεν είχαν δώσει φαγητό περίπου 10 ώρες

πριν το τεστ, ενώ οι υπόλοιποι είχαν φάει ένα πλούσιο πρωινό.

Μέσα από όλες τις μελέτες, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι «οι συμμετέχοντες με μεγαλύτερη όρεξη ήταν πιο πιθανό να παίρνουν καλύτερες αποφάσεις». Σημείωσαν επίσης ότι οι καταστάσεις επείγουσας ανάγκης, όπως η πείνα, «προώθησαν, αντί να θέσουν σε κίνδυνο πολύπλοκες αποφάσεις, με αβέβαια αποτελέσματα που είναι επωφελή σε μακροπρόθεσμη βάση».

Πώς γίνεται αυτό; Η μελέτη καταλήγει ότι η πείνα μας ωφελεί, επειδή μας κάνει να αποφεύγουμε τον κίνδυνο και να βασιζόμαστε περισσότερο στη διαίσθηση.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η μελέτη λέει ότι τα οφέλη της πείνας ισχύουν μόνο υπό ορισμένες συνθήκες. Για παράδειγμα, επειδή πεινούν συχνά θα καταλήξουν να πάρουν κακές αποφάσεις σε σχέση με το φαγητό, όπως την υπερβολική κατανάλωση φαγητού ή το να φάνε κάτι με πάρα πολλές θερμίδες.

Επιστροφή στην αρχική σελίδα Επιστροφή στην κατηγορία

The post O πεινασμένος καλύτερα σκέφτεται appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα