Συμπεριφορές παιδιών που οφείλονται σε λάθη γονιών

12:38 10/6/2017 - Πηγή: iPop

Μπορεί να προσπαθήσεις να πείσεις τους άλλους ότι το παιδί σου είναι το πιο σωστό άτομο στον κόσμο. Αλλά αν κάνεις λάθη στην ανατροφή του, θα είναι αρκετά προφανές σε ορισμένες περιπτώσεις. Διάβασε παρακάτω για να μάθεις κάποιες συμπεριφορές παιδιών που οφείλονται σε λάθη γονιών.

Συνηθίζει να διακόπτει τους άλλους

Η λέξη «Μην με διακόπτεις!» Δεν λειτουργεί.
Δίδαξε το παιδί σου να περιμένει τη σειρά της συνομιλίας καθημερινά και στο σπίτι, ενώ έχεις οικογενειακό δείπνο ή μιλάς στο τηλέφωνο με τους συναδέλφους σου. Για παράδειγμα, πριν καλέσεις κάποιον, πες

στο παιδί σου:
«Πάω να μιλήσω στο τηλέφωνο τώρα, και δεν πρέπει να με διακόψεις. Θα τελειώσω να μιλάω όταν το μακρύ χέρι στο ρολόι φτάσει εκείνο τον αριθμό!»

Το παιδί σου αγγίζει παιχνίδια σε ένα μαγαζί ή επιμένει να του τα αγοράσεις

Είναι σημαντικό για το παιδί σου να μάθει να βάζει τις επιθυμίες του στην άκρη γιατί δεν μπορεί να αγοράσει όλα όσα πωλούνται και δεν τα χρειάζεται πραγματικά. Νομίζει ότι παίρνεις τα πράγματα σε ένα κατάστημα χωρίς κανένα σύστημα. Δεν καταλαβαίνει ότι έχεις μία λίστα με πράγματα για να αγοράσεις. Έτσι να είσαι προετοιμασμένος πριν πας για ψώνια.
Κάνε μια λίστα με τα προϊόντα που χρειάζεσαι. Άφησε το παιδί σου να είναι υπεύθυνο για αυτό το χαρτί, βλέποντας ότι ακολουθείς τη λίστα.

Το παιδί σου δεν μιλάει ευγενικά

Όσο νωρίτερα ξεκινάς να διδάσκεις την παιδική ευγένεια, τόσο το καλύτερο. Ωστόσο, ορισμένα παιδιά το καταλαβαίνουν εύκολα, ενώ άλλα δεν θα το καταλάβουν την πρώτη φορά. Δείξε στο παιδί σου τη μαγεία των ευγενικών λέξεων: Μην κάνεις τίποτα που σου ζητάει μέχρι να σου πει «παρακαλώ».

Δεν ξέρει πότε να σταματήσει

Ένα παιδί δυσκολεύεται να καταλάβει ότι υπάρχουν πληροφορίες που δεν πρέπει να μοιράζεται με άλλους. Δεν ξέρει από ντροπή ή αμηχανία, και δεν έχει εμπειρία από την αντίδραση των λανθασμένων λέξεων που λέγονται σε λάθος στιγμή. Οι γονείς, από την άλλη πλευρά, μπορεί να υποφέρουν από αυτές.
Προσπάθησε να του μάθεις την έννοια του «οικιακού μυστικού», που σημαίνει πως όλα τα πράγματα δεν πρέπει να τα πει σε άλλους ανθρώπους.

Φοβάται να φύγει από δίπλα σου!

Ένα παιδί μεγαλώνει με τον φόβο ότι αν φύγει από την πλευρά των γονιών του θα πάθει κάτι κακό. Υπάρχει μία σκέψη στο κεφάλι του: εάν κάνω τσουλήθρα θα πέσω ή θα σκίσω τα ρούχα μου κλπ.
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο όταν ένας γονέας σε καλή διάθεση ξαφνικά επιτρέπει στο παιδί να πάει ελεύθερα στην παιδική χαρά, το παιδί πιθανότατα θα επιλέξει να μην διακινδυνεύσει τη «ζωή» του για μια στιγμιαία ευχαρίστηση.

Βάζει σε μπελάδες άλλους ενήλικες

Εάν ένα παιδί μπορεί εύκολα να ξεκινήσει μια συνομιλία με ένα άγνωστο άτομο, αυτό είναι ένα σημάδι εμπιστοσύνης στην οικογένεια. Ωστόσο, μπορεί επίσης να σημαίνει ότι το παιδί δεν γνωρίζει ότι οι ενήλικες μπορεί να έχουν άλλα συμφέροντα. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ένα παιδί δεν μπορεί να φανταστεί ότι άλλοι άνθρωποι θέλουν κάτι διαφορετικό από αυτό που θέλουν οι γονείς του.

The post Συμπεριφορές παιδιών που οφείλονται σε λάθη γονιών appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα