Στριμώχνεται από δύο μεριές ο Τσίπρας

09:03 22/1/2016 - Πηγή: iPop

Την ίδια στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας στριμώχνεται για τα καλά από υψηλόβαθμους αξιωματούχος, στο Νταβός, η Ελλάδα βρίσκεται σε απεργιακό κλοιό, με πολλούς τομείς να απέχουν και να προχωρούν σε κινητοποιήσεις αντιδρώντας στο ασφαλιστικό.

Ο Σόιμπλε στρίμωξε τον Έλληνα Πρωθυπουργό, λέγοντάς του με άκομψο τρόπο ότι θα πρέπει

να τηρήσει την συμφωνία με αποκορύφωμα τη στιγμή που παραφράζοντας τη διάσημη ρήση του Μπιλ Κλίντον, «The economy, stupid» είπε -έμμεσα στον Αλέξη Τσίπρα- «είναι η συμφωνία ανόητε».

Θέση πήρε, όμως, και για το πολυσυζητημένο ζήτημα της συμμετοχής του ΔΝΤ. Ο κ. Σόιμπλε παραδέχθηκε ότι αρχικά ήταν αντίθετος στη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, αλλά εξήγησε πως άλλαξε άποψη εξαιτίας παρέμβασης της καγκελαρίας.

Πίεση άσκησε όμως στον Αλέξη Τσίπρα και η Κριστίν Λαγκάρντ, λέγοντας πως το ΔΝΤ παραμένει στο πρόγραμμα, αλλά χρειάζονται επιπλέον μεταρρυθμίσεις, καθώς δεν αρκεί το ασφαλιστικό.

«Η γενική διευθύντρια του Ταμείου επανέλαβε ότι το ΔΝΤ είναι έτοιμο να συνεχίσει να στηρίζει την Ελλάδα στο να πετύχει ισχυρή οικονομική ανάπτυξη και βιώσιμα δημόσια οικονομικά μέσα από ένα αξιόπιστο και περιεκτικό μεσοπρόθεσμο οικονομικό πρόγραμμα» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Ταμείου μετά την συνάντηση και καταλήγει:

Ένα τέτοιο πρόγραμμα προϋποθέτει ισχυρές οικονομικές πολιτικές, κυρίως στη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού όπως επίσης και μια σημαντική ελάφρυνση χρέους από τους ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας έτσι ώστε να διασφαλιστεί ότι το χρέος θα είναι σε μια βιώσιμη πτωτική πορεία

Λίγο καλύτερα ήταν τα πράγματα στην συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού με τον Τζακ Λιου, με τον τελευταίο να δηλώνει πως οι ΗΠΑ είναι σύμμαχοι της Ελλάδας στο ζήτημα του χρέους, αλλά παράλληλα ζήτησε από τον Έλληνα Πρωθυπουργό να υπάρξει καλή συνεργασία με το ΔΝΤ και τους Ευρωπαίους.

Τι συμβαίνει στην Ελλάδα;

Μεταρρυθμίσεις ζητούν από τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ οι εργαζόμενοι σε διάφορους τομείς στην Ελλάδα προχωρούν σε συνεχόμενες κινητοποιήσεις και αποχές ζητώντας από την Κυβέρνηση να μην λαμβάνει τόσο σκληρά μέτρα.

Έτσι οι πιέσεις για τον Έλληνα Πρωθυπουργό φαίνεται να έρχονται από 2 πλευρές: τόσο από τους αξιωματούχους της Ευρώπης, όσο και από το εσωτερικό της χώρας.

Σημειώνεται πως σήμερα, Παρασκευή, συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στον Προαστιακό με στάση εργασίας στις 05:00-08:00, 13:00-16:00, 21:00-24:00.

Παράλληλα, δικηγόροι και μηχανικοί απέχουν από την Πέμπτη.

Οι αγρότες την ίδια στιγμή αυξάνουν τα μπλόκα τους, με τα Τέμπη να κλείνουν 12 με 2, κλειστή έμεινε χθες για 2 ώρες η εθνική οδός στα Μάλγαρα, ενώ αναμένεται μπλόκο και στα «πράσινα φανάρια», κόμβος κοντά στο αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης.

Η Εγνατία Οδός στον στον κόμβο των Κερδυλλίων Σερρών βρίσκεται υπό κατάληψη, στον Προμαχώνα έχουν παραταχθεί 1.300 τρακτέρ, ενώ στον κόμβο της Νίκαιας 2.000 τρακτέρ είναι παρατεταγμένα.

Μπλόκα υπάρχουν επίσης στη διασταύρωση Κοκκινογείων, στην Ορεστιάδα και τη Χρυσούπολη, στο Νευροκόπι Δράμας και στον κόμβο της Νισελίου στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Βέροιας.

Σημειώνεται πως σήμερα, Παρασκευή στις 11:30. Συνέντευξη Τύπου παραχωρεί ο κ. Κατρούγκαλος, ο κ.Αποστόλου και η κ. Γεροβασίλη έπειτα από τις έντονες αντιδράσεις που έχουν υπάρξει για το ασφαλιστικό.

The post Στριμώχνεται από δύο μεριές ο Τσίπρας appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα