Στους δέκα ο αριθμός των νεκρών Γερμανών τουριστών στην Κωνσταντινούπολη

15:27 13/1/2016 - Πηγή: iPop

Το υπουργείο εξωτερικών της Γερμανίας, ανακοίνωσε πως ο αριθμός των νεκρών Γερμανών τουριστών, έπειτα από την τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε σε κεντρική πλατεία στην Κωνσταντινούπολη, φτάνει τους δέκα.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση εκπροσώπου του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, οι Γερμανοί υπήκοοι που έπεσαν θύματα της αιματηρής τρομοκρατικής επίθεσης, που σημειώθηκε στην πλατεία Σουλτάν Αχμέτ στο ιστορικό κέντρο της Κωνσταντινούπολης, φτάνουν τους δέκα.

Breaking News:

German foreign ministry spokeswoman says ten Germans were killed in Istanbul suicide bombing

Reuters Top News (@Reuters) January 13, 2016

Η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, προχώρησε το βράδυ της Τρίτης σε σχετικό διάγγελμα καταδικάζοντας την τρομοκρατική επίθεση που στοίχισε τις ζωές Γερμανών πολιτών, που βρίσκονταν στην Κωνσταντινούπολη κατά τη διάρκεια της βομβιστικής επίθεσης, δηλώνοντας χαρακτηριστικά:

H τρομοκρατία χτύπησε την Κωνσταντινούπολη. Προηγουμένως, το Παρίσι, την Κοπεγχάγη, την Τύνιδα και τόσες άλλες τοποθεσίες. Η διεθνής τρομοκρατία επιλέγει διάφορες τοποθεσίες για τις επιθέσεις της. Ο στόχος της όμως είναι πάντα ο ίδιος: η ελεύθερη ζωή μας, σε ελεύθερες κοινωνίες. Οι τρομοκράτες είναι εχθροί όλων των ελεύθερων ανθρώπων. Ναι, είναι εχθροί όλης της ανθρωπότητας – είτε στην Συρία, είτε στην Τουρκία είτε στην Γαλλία είτε στην Γερμανία. Θα επικρατήσει όμως ακριβώς αυτή η ελευθερία και η αποφασιστικότητά μας να δράσουμε εναντίον αυτών των τρομοκρατών από κοινού με τους διεθνείς εταίρους μας.

Την συμπαράστασή του στις οικογένειες των θυμάτων ωστόσο, εξέφρασε και ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν, ο οποίος έκανε λόγο για «αξιοκαταφρόνητο έγκλημα» και απηύθυνε «τα πιο ειλικρινή του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων όπως επίσης στην κυβέρνηση και τους πολίτες της Τουρκίας, της Γερμανίας και των άλλων χωρών, υπήκοοι των οποίων σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν».

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι έρευνες των τουρκικών αστυνομικών αρχών, για την ανεύρεση υπόπτων που μπορεί να συνδέονται με τη βομβιστική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη, ενώ παράλληλα η τουρκική εφημερίδα Hurriyet σχετικά με τον 27χρονο καμικάζι Nabil Fadlι, ο οποίος ευθύνεται για την πολύνεκρη επίθεση. Ο Fadlι επιβεβαιώνεται πως είχε γεννηθεί στην Σαουδική Αραβία, ενώ οι ρίζες του είναι από τη Συρία και φαίνεται πως είχε περάσει προ ολίγων ημερών τα σύνορα Τουρκίας- Συρίας, με εγκεκριμένα χαρτιά μετανάστευσης . Ο υπουργός εσωτερικών της Τουρκίας, αποκάλυψε μάλιστα την Τετάρτη, πως ο βομβιστής αυτοκτονίας, παρ’ότι συνδέεται με την τρομοκρατική οργάνωση του Ισλαμικού Κράτους, δεν ήταν σε καμία από τις λίστες υπόπτων των τουρκικών αρχών ασφαλείας.

No concrete clues of ‘attack targets’ in Germany after Istanbul bomb – minister: https://t.co/YEF8oxGbpUpic.twitter.com/3OG0oPCAaz

Reuters World (@ReutersWorld) January 13, 2016

Υπενθυμίζουμε επίσης πως στα χέρια των τουρκικών αρχών βρίσκονται τρεις Ρώσοι, οι οποίοι εκτιμάται ότι σχετίζονται με την αιματηρή επίθεση στην Κωνσταντινούπολη, ενώ οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες υπογραμμίζουν πως είχαν προειδοποιήσει για πιθανό τρομοκρατικό χτύπημα.

The post Στους δέκα ο αριθμός των νεκρών Γερμανών τουριστών στην Κωνσταντινούπολη appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα