Αλλαγές μετά την εκλογή Μητσοτάκη (;)- Τι στάση κρατά το ΠΟΤΑΜΙ;

14:25 13/1/2016 - Πηγή: iPop

Από τα πρώτα κιόλας εικοσιτετράωρα της θητείας του στη θέση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, ξεκίνησαν να πέφτουν βροχή τα πρώτα σχόλια για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις του ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης είπε:

Το Ποτάμι αναζητά συμμάχους για την ανατροπή του παλιού συστήματος. Οι συμμαχίες αυτές θα πρέπει να γίνουν στη βάση των μεγάλων αλλαγών που έχει ανάγκη η χώρα.

Ολόκληρη η δήλωση του για την εκλογή Μητσοτάκη:

«Τώρα που τελείωσαν οι γιορτές και τα πανηγύρια, νομίζω ότι θα πρέπει να περάσουμε στο παρασύνθημα. Για εμάς αυτό που προέχει

και γι΄αυτό αγωνιζόμαστε είναι η ανατροπή του παλιού συστήματος και σ’ αυτό αναζητάμε συμμάχους. Αναζητάμε συμμάχους για να ανατρέψουμε το παλιό πολιτικό σύστημα που έφερε την κρίση και συντηρεί την κρίση. Είναι έτοιμοι για ένα νέο εκλογικό νόμο απ΄αυτή τη Βουλή; Είναι έτοιμοι να μιλήσουμε για το κομματικό κράτος; Να κόψουμε τις σπατάλες για να μπορέσουμε να κόψουμε τους φόρους; Να αρχίσει η συζήτηση για την άρση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων; Να δούμε τους τρόπους, τους συγκεκριμένους και τολμηρούς, που θα χτυπήσουμε τη διαφθορά σ΄αυτή τη χώρα – τη μικρή και τη μεγάλη; Εμείς σαν Ποτάμι είμαστε έτοιμοι και ελπίζω ότι θα μπορέσω να κάνω αυτή την κουβέντα και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όπως θα θέλαμε να είχε συμμετάσχει σ΄αυτή την κουβέντα και ο Αλέξης Τσίπρας».

Τι δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας μετά το ραντεβού του με τον νέο πρόεδρο;

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας ευχήθηκε καλή θητεία στον κ. Μητσοτάκη και σημείωσε:

Είχαμε συζήτηση για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο κόμμα. Θα είμαι στο πλευρό του και θα τον στηρίξω σε ό,τι χρειαστεί.

Νωρίτερα την Τετάρτη στην εκλογή Μητσοτάκη είχε αναφερθεί και ο βουλευτής της ΝΔ, κ. Αυγενάκης ο οποίος τόνισε:

«Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο τιμόνι της Νέας Δημοκρατίας το κόμμα θα κινηθεί στον κεντρώο χώρο»

«Είναι λογικό, από τη στιγμή που επικεφαλής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκεται ένας πολιτικός μετριοπαθής, κεντροδεξιός, μεταρρυθμιστής και φιλελεύθερος. Να απευθυνθούμε στον κεντρώο χώρο, στους μετριοπαθείς παραγωγικούς πολίτες της αγοράς και της κοινωνίας, που είναι εξαιρετικά πιεσμένοι και ψάχνουν σανίδα σωτηρίας. Είναι αδιανόητο η Νέα Δημοκρατία, κεντροδεξιά παράταξη, να μην στραφεί στο χώρο αυτό, καθώς αυτή η δεξαμενή των πολιτών τροφοδότησε όλα τα κόμματα που ακουμπούσαν στο κέντρο ακόμα και τον ΣΥΡΙΖΑ» συμπλήρωσε.

Ενώ κλείνοντας τις δηλώσεις του αποκάλυψε: «ο πρόεδρος θα ανακοινώσει τα πρόσωπα και τις θέσεις στην ανασυγκρότηση του κόμματος και θα ξεδιπλώσει την στρατηγική του, αξιοποιώντας δυνάμεις που μπορούν να προσφέρουν και να εργαστούν».

Το πρωί της Τετάρτης ο κ. Μητσοτάκης είχε ραντεβού με την Ντόρα Μπακογιάννη.

The post Αλλαγές μετά την εκλογή Μητσοτάκη (;)- Τι στάση κρατά το ΠΟΤΑΜΙ; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα