Στον «αέρα» η Διάσκεψη για το Κυπριακό λόγω Çavuşoğlu

19:39 4/7/2017 - Πηγή: iPop

Στον «αέρα» είναι η Διάσκεψη για το Κυπριακό στην Ελβετία λόγω Çavuşoğlu. Ο Τούρκος ΥΠΕΞ εξήλθε το μεσημέρι της Τρίτης απ’ τις διαβουλεύσεις δείχνοντας αποφασισμένος να υπονομεύσει τη Διάσκεψη.

Μιλώντας σε Ελληνοκύπριους δημοσιογράφους, ο Mevlüt Çavuşoğlu είπε πως το «μηδέν στρατός, μηδέν εγγυήσεις δεν είναι αφετηρία συζήτησης για την Τουρκία ούτε για τους Τουρκοκύπριους», προσθέτοντας πως οι ανησυχίες ασφάλειας και των δύο πλευρών

είναι σημαντικές και ο ίδιος υπεύθυνος να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες ασφάλειας των Τουρκοκυπρίων.

Ήρθαμε με καλή θέληση. Ξέρουμε τι θέλουμε. Έχουμε ανακοινώσει τις «κόκκινες γραμμές». Πρέπει να ληφθεί η απόφαση για την τελική λύση αυτή την εβδομάδα. Δείχνουμε ευελιξία. Ωστόσο, δεν είδαμε αντίκρισιμα. Ενδέχεται να υπάρχουν άλλοι λόγοι γι’ αυτό. Υπάρχουν ακόμη διαρροές. Για να επιτευχθεί λύση πρέπει η άλλη πλευρά να ανταποδώσει στα θετικά βήματα μας

Ο ίδιος πρόσθεσε πως αν θα γίνει ή δεν θα γίνει εδώ, πρέπει να ληφθεί μια απόφαση, λέγοντας ότι η παρουσία εκ νέου του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών είναι αναγκαία, ώστε να συζητηθούν όλα τα θέματα σε μορφή πακέτου. «Ακόμη και σε περίπτωση που η διάσκεψη οδηγηθεί σε αδιέξοδο θα ήταν καλό να δηλώσει «παρών» ο ΓΓ ΟΗΕ στην Ελβετία», συμπλήρωσε.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Νίκου Κοτζιά ότι «δεν ήρθαμε εδώ για να ικανοποιήσουμε την άλλη πλευρά» και ασκώντας κριτική στον Νίκο Αναστασιάδη, ο κ. Çavuşoğlu υπογράμμισε: «Όσοι έθεσαν φαιδρές προτάσεις δεν έχουν το δικαίωμα να ζητούν την ευθυγράμμιση της Τουρκίας. Μοιραστήκαμε από την πρώτη ημέρα τη συνολική πρόταση μας. Το έγγραφο της τουρκικής πλευράς βρίσκεται σε συμφωνία με τις παραμέτρους του ΟΗΕ».

Τέλος, κληθείς να μιλήσει για τη ρήτρα σχετικά με τον τερματισμό της παρουσίας του τουρκικού στρατού στην Κύπρο, ο Τούρκος ΥΠΕΞ δήλωσε ότι «αυτή η ρήτρα δεν υπάρχει ως ενδεχόμενο ούτε στα όνειρά μας. Δεν θα υπάρξει τέτοια ρήτρα. Τα τουρκικά στρατεύματα θα παραμείνουν στο νησί γιατί τα θέλουν οι Τουρκοκύπριοι».

The post Στον «αέρα» η Διάσκεψη για το Κυπριακό λόγω Çavuşoğlu appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα