Στοιχεία που σοκάρουν- Εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά ζουν σε σπίτια που δεν έχουν κανένα εισόδημα

15:53 24/10/2016 - Πηγή: iPop

Πόνο και αγανάκτηση προκαλούν τα στοιχεία τα οποία είδαν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με παιδιά τα οποία ζουν σε νοικοκυριά που λόγω της οικονομικής κρίσης δεν έχουν κανένα απολύτως εισόδημα.

Όπως αναφέρει η τελευταία έκθεση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής που είδε το φως της δημοσιότητας τη Δευτέρα αναφορικά με τις Συνθήκες Διαβίωσης στην χώρα μας «περισσότεροι από 4.512.000 Έλληνες αντιμετωπίζουν κίνδυνο

φτώχειας, με τα παιδιά να απειλούνται περισσότερο. 230.774 ανήλικα ζουν σε νοικοκυριά χωρίς κανέναν εργαζόμενο και ουσιαστικά χωρίς κανένα εισόδημα».

Το 2016 να σημειωθεί, πως το ποσοστό ανεργίας έφτασε το 24,9% έναντι 24,4% που βρίσκονταν το προηγούμενο τρίμηνο του έτους. Την ίδια στιγμή το ποσοστό απασχόλησης βρίσκεται στο 39,1% έναντι του 39,4% του προηγούμενου τριμήνου.

Τονίζουμε, πως η ανεργία αυξήθηκε περισσότερο σε ηλικίες 15 – 29 ετών με το ποσοστό να φθάνει στο 40,9%.

Το ποσοστό των παιδιών ηλικίας 0-17 ετών τα οποία ζουν σε νοικοκυριά χωρίς κανέναν εργαζόμενο έφτασαν το 12%,

Όπως επισημαίνεται στην έκθεση μεγάλο ποσοστό της χώρας μας δεν μπορεί να ανταποκριθεί οικονομικά ή στερείται, λόγω οικονομικής αδυναμίας, τουλάχιστον 3 από έναν κατάλογο 9 αγαθών και υπηρεσιών:

Πληρωμή πάγιων λογαριασμών, όπως ενοίκιο ή δόση δανείου, πάγιοι λογαριασμοί κ.ά.Διατροφή που να περιλαμβάνει κάθε δεύτερη ημέρα κοτόπουλα, κρέας, ψάρι ή λαχανικά ίσης θρεπτικής αξίας.Ικανοποιητική θέρμανσηΤηλέφωνοΈγχρωμη τηλεόρασηΠλυντήριο ρούχων,Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητοΔιακοπές για μία εβδομάδα.

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την έκθεση της ΕΛΣΤΑΤ.

photo:We Heart It

The post Στοιχεία που σοκάρουν- Εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά ζουν σε σπίτια που δεν έχουν κανένα εισόδημα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα