Πρόσθετα μέτρα ρίχνουν στο τραπέζι ξανά οι δανειστές- Υπό εξέταση τα δημοσιονομικά στοιχεία

14:07 24/10/2016 - Πηγή: iPop

Την λήψη πρόσθετων μέτρων φέρεται σύμφωνα με πληροφορίες να ζήτησαν οι εκπρόσωποι των δανειστών κατά τις συναντήσεις τους τη Δευτέρα με το ελληνικό επιτελείο. Οι Θεσμοί θέτουν θέμα δημοσιονομικών στόχων του 2017, ενώ οι δύο πλευρές έδωσαν τα χέρια με στόχο να ανταλλάξουν πληροφορίες αλλά και να μελετήσουν τα δημοσιονομικά στοιχεία.

Όπως επισημαίνουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών μετά τη συνάντηση που είχε το οικονομικό επιτελείο:

Ανταλλάχτηκαν απόψεις αναφορικά με το μέγεθος της δημοσιονομικής βάσης. Συμφωνήθηκε, από κοινού, να υπάρξει ανταλλαγή πληροφοριών και περαιτέρω μελέτη

των δημοσιονομικών στοιχείων, ώστε να ακολουθήσουν πιο εμπεριστατωμένες συζητήσεις αναφορικά με τον προϋπολογισμό του 2017 και τον προγραμματισμό επίτευξης των συμφωνηθέντων δημοσιονομικών στόχων

Στη συνάντηση που είχε ως κύριο θέμα τα δημοσιονομικά σημειώθηκε ανταλλαγή απόψεων σχετικά με το μέγεθος της δημοσιονομικής βάσης.

Ποιος ο στόχος σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών;

Το ΥΠΟΙΚ αναφέρει πως πρέπει «να ακολουθήσουν πιο εμπεριστατωμένες συζητήσεις αναφορικά με τον προϋπολογισμό του 2017 και τον προγραμματισμό επίτευξης των συμφωνηθέντων δημοσιονομικών στόχων, με το παράθυρο λήψης νέων μέτρων να αφήνεται εμμέσως ανοιχτό».

Θυμίζουμε, άλλωστε πως νωρίτερα Αξιωματούχος του επιτελείου ξεκαθάρισε σε δηλώσεις του πως «δεν ξανανοίγει το θέμα του ύψους του αφορολόγητου ορίου» και ανέφερε συγκεκριμένα «H διαπραγμάτευση για αυτό το ζήτημα ολοκληρώθηκε το Μάιο».

Μετά το ραντεβού με το οικονομικό επιτελείο σειρά έχει η συνάντηση των εκπροσώπων των Θεσμών με την αναπληρώτρια υπουργός, Θεανώ Φωτίου. Κύρια θέματα της συνάντησης θα είναι η κοινωνική πρόνοια και η χρηματοδότηση του κοινωνικού επιδόματος αλληλεγγύης.

Τι είπε το πρωί της Δευτέρας ο Αλέξης Τσίπρας;

Ο Πρωθυπουργός δήλωσε:

«Τώρα που η Ελλάδα μπαίνει στην ανάπτυξη, οι πιστωτές μας οφείλουν να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους για να καταλήξουμε σε συγκεκριμένα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους ως το τέλος του 2016, με μέτρα που θα στείλουν ισχυρό μήνυμα στη διεθνή κοινότητα και θα ικανοποιούν τις προϋποθέσεις που έχει θέσει ο Μάριο Ντράγκι, ώστε και η Ελλάδα να ενταχθεί στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης και να μπορέσει να επιστρέψει στις αγορές».

Διαβάστε επίσης:

«Δεν θα δεχθούμε μείωση του αφορολόγητου»- Ξεκίνησε ο νέος γύρος επαφών Κυβέρνησης- Θεσμών

photo:AP

The post Πρόσθετα μέτρα ρίχνουν στο τραπέζι ξανά οι δανειστές- Υπό εξέταση τα δημοσιονομικά στοιχεία appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα