Στόχος 6.000 μετεγκαταστάσεις τον μήνα, λέει ο Αβραμόπουλος

19:32 10/3/2016 - Πηγή: iPop

Για τον στόχο των 6.000 μετεγκαταστάσεων προσφύγων τον μήνα μίλησε ο Δ. Αβραμόπουλος μετά την ολοκλήρωση του Συμβουλίου των ΥΠΕΣ της Ε.Ε. Μέχρι στιγμής είπε πως έχουν γίνει συνολικά 800 μετεγκαταστάσεις, με τις 241 να είναι από την Ελλάδα.

«Εάν δε δουλέψει η μετεγκατάσταση, το σύστημα μπορεί να καταρρεύσει», τόνισε ο Επίτροπος Μετανάστευσης, πληροφορώντας ότι λειτουργούν όλα τα hot spots και γίνονται όλες οι

καταγραφές.

Ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε ακόμα την ανάγκη να χρησιμοποιηθούν όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία προκειμένου να ενισχυθεί η Ελλάδα και να μπορεί να φιλοξενήσει 100.000 άτομα.

Ο Ολλανδός υπουργός Μετανάστευσης είπε από την πλευρά του πως «Ο διάδρομος έκλεισε. Τώρα όλοι πρέπει να σταθούμε στο πλευρό της Ελλάδας».

Η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του Ζ. Κλοντ Γιούνκερ είπε πως ίσως θα πρέπει τα Κοινοβούλια της Ελλάδας και της Τουρκίας να νομοθετήσουν τον χαρακτηρισμό της Τουρκίας ως «ασφαλής τρίτη χώρα» προκειμένου να γίνεται η επανεισδοχή προσφύγων και μεταναστών από την Ελλάδα στην Τουρκία.

Ο κ. Αβραμόπουλος ερωτώμενος σχετικά με τις προϋποθέσεις για να χαρακτηριστεί η Τουρκία ασφαλής τρίτη χώρα, είπε πως πρέπει να ισχύουν οι εξής αρχές:

να μη υπάρχει κίνδυνος διώξεωννα μη πραγματοποιούνται παράνομες επαναπροωθήσειςνα υπάρχει η δυνατότητα αίτησης και αναγνώρισης ασύλου σύμφωνα με τη Συνθήκη της Γενεύης.

«Η Τουρκία πληροί τα περισσότερα κριτήρια και η ευρωπαϊκή βοήθεια συμβάλει με τη χρηματοδότηση συγκεκριμένων έργων έτσι ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες και να υπάρχει ασφάλεια για τους πρόσφυγες εκεί».

Οι ΥΠΕΣ της Ε.Ε. ανησυχούν στην κατάργηση visa για τους Τούρκους

Μπορεί στο προσχέδιο της συμφωνίας ανάμεσα στην Ε.Ε. και την Τουρκία, στο οποίο συμφώνησαν οι 28 ηγέτες της Ε.Ε. να αναφέρεται η άρση της υποχρέωσης των Τούρκων να έχουν visa για να επισκεφθούν κράτη- μέλη της Ε.Ε., ωστόσο, οι ΥΠΕΣ φαίνεται πως δεν συμφωνούν με την απόφαση των ηγετών.

Πιο συγκεκριμένα οι υπουργοί Εσωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξέφρασαν τις ενστάσεις τους σχετικά με την άρση των προϋποθέσεων και των όρων για την έκδοση θεωρήσεων διαβατηρίων για τους Τούρκους που επιθυμούν να ταξιδέψουν σε κάποια χώρα της ζώνης του Σένγκεν.

The post Στόχος 6.000 μετεγκαταστάσεις τον μήνα, λέει ο Αβραμόπουλος appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα