Στο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη οι αγρότες- Κλιμακώνουν τους αποκλεισμούς

12:16 28/1/2016 - Πηγή: iPop

Στο δρόμο για τη Θεσσαλονίκη βρίσκονται οι αγρότες οι οποίοι θα λάβουν μέρος στο μεγάλο συλλαλητήριο, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της έκθεσης Agrotica. Αξίζει να τονιστεί πως το παρόν θα δώσει και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου. Την ίδια στιγμή οι απεργίες κορυφώνονται. Τα Τέμπτη θα κλείσουν

16:00 με 21:00 και οι οργισμένοι αγρότες της Αττικής απειλούν να αποκλείσουν την πρόσβαση στο αεροδρόμιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αγρότες από όλα τα μπλόκα της χώρας έχουν κλείσει ραντεβού στην πλατεία ΧΑΝΘ που βρίσκεται πολύ κοντά στο συνεδριακό κέντρο Βελλίδης το απόγευμα.

Ενεργά στον αγώνα και οι αγρότες της Αττικής

Μετά τη συγκέντρωση που πραγματοποίησαν την Τετάρτη, οι αγρότες της Παιανίας και των Σπάτων έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους στη διασταύρωση της λεωφόρου Βάρης-Κορωπίου με την Αττική Οδό. Απειλούν πως θα αποκλείσουν την πρόσβαση στο αεροδρόμιο και δε φαίνονται διατεθειμένοι να κάνουν πίσω.

Στο πλευρό των αγροτών και οι επιστημονικοί φορείς

Στους δρόμους και οι επιστημονικοί φορείς της χώρας κατά του δυσβάστακτου ασφαλιστικού.

Τι τονίζουν σε σχετική τους ανακοίνωση;

«Συμμετέχουμε ενεργά στις κινητοποιήσεις και είμαστε σε κοινή κατεύθυνση για την κλιμάκωση των δράσεων.

Ενισχύουμε τις κινητοποιήσεις των επί μέρους επιστημονικών φορέων, αγροτών και άλλων επαγγελματιών και ζητούμε να έρθει πρόταση με ποσοτικά στοιχεία και αναλογιστική μελέτη, για ένα ασφαλιστικό σύστημα βιώσιμο, με προοπτική, κοινωνικά δίκαιο και δυνατότητα καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών».

Ποια μπλόκα δεν θα παραστούν στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης;Το μπλόκο των Τεμπών, το οποίο θα κλείσει την κοιλάδα από τις 16:00 έως τις 21:00.Το μπλόκο της Νίκαιας. Οι αγρότες αποφάσισαν από την Παρασκευή ότι θα προχωρήσουν σε μεγάλη συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Λάρισας.Οι αγρότες της Αττικής. Από την Τετάρτη έχει στηθεί μπλόκο στη διασταύρωση Βάρης- Κορωπίου στην Αττική Οδό, ενώ σήμερα αναμένεται πως θα αποκλείσουν σταδιακά το ρεύμα προς το Αεροδρόμιο.Τέλος, το μπλόκο στο τελωνείο του Προμαχώνα θα αποκλείσει και σήμερα το τελωνείο από τις 12:00 μέχρι τις 14:00 και από τις 18:00 έως τις 21:00.

Οι αγρότες συνεχίζουν την σκληρή τους στάση και τους αποκλεισμούς δρόμων, ενώ επιμένουν στο όχι για συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα, εάν δεν αποσύρει το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό.

Δεμένα στα λιμάνια είναι τα πλοία

Χωρίς πλοία θα παραμείνει η χώρα μέχρι την Παρασκευή λόγω της 48ωρης απεργίας που έχει εξαγγείλει η ΠΝΟ, δείχνοντας την δυσαρέσκειά της για το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό που προωθείται.

Σημειώνεται πως η ΠΝΟ έχει ήδη δηλώσει πως θα συμμετάσχει στην απεργία που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ για τις 4 Φεβρουαρίου.

photo:Konstantinos Tsakalidis / SOOC

The post Στο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη οι αγρότες- Κλιμακώνουν τους αποκλεισμούς appeared first on iPop.

Keywords
θεσσαλονικη, agrotica, απεργιες, χανθ, τσιπρας, απεργια, ΠΝΟ, ΓΣΕΕ, photo, ipop, απεργια πνο, απεργια 21 δεκεμβριου, απεργιες αυριο, απεργιες σημερα, απεργια 1 φεβρουαριου, απεργια 2 φεβρουαριου, απεργια 3 φεβρουαριου, απεργια 4 φεβρουαριου, απεργια 7 φεβρουαριου, απεργια 8 φεβρουαριου, απεργια 9 φεβρουαριου, απεργια 10 φεβρουαριου, απεργια 11 φεβρουαριου, απεργια 14 φεβρουαριου, απεργια 15 φεβρουαριου, απεργια 16 φεβρουαριου, απεργιες 16 φεβρουαριου, απεργια 17 φεβρουαριου, απεργιες 17 φεβρουαριου, απεργια 18 φεβρουαριου, απεργιες 18 φεβρουαριου, απεργια 21 φεβρουαριου, απεργια 23 φεβρουαριου, απεργια 22 φεβρουαριου, απεργια 24 φεβρουαριου, απεργια 25 φεβρουαριου, απεργια 28 φεβρουαριου, απεργια μμε, απεργια ταξι, απεργια γσεε, μπλοκα αγροτων, agrotica, ipop, αεροδρομιο, αξιζει, ασφαλιστικο, αττικη, βρισκεται, δυνατοτητα, δωσει, ενεργα, ιδια, μπλοκο, πεμπτη, πλοια, ραντεβου, ρευμα, συγκεντρωση, τελωνειο, τρακτερ, φαινονται, χανθ, χωρα, κοιλαδα, μελετη, πληροφοριες
Αναζητήσεις
απεργια πνο
Τυχαία Θέματα