Στο Λουξεμβούργο κρίνεται η εκταμίευση της δόσης-Αισιόδοξοι Μοσκοβισί και Ντάισελμπλουμ

14:29 10/10/2016 - Πηγή: iPop

Στο Λουξεμβούργο αναμένεται τη Δευτέρα να κλείσει και επίσημα η πρώτη αξιολόγηση αλλά και να αποφασιστεί η εκταμίευση της δόσης των 2,8 δις ευρώ για τη χώρα μας.

Στο Eurogroup το οποίο συνεδριάζει στις 15:00 το μεσημέρι ώρα Λουξεμβούργου δηλαδή, 16:00 ώρα Ελλάδος και νωρίτερα θα πραγματοποιηθεί το EWG.

Σημειώνεται πως, οι εκπρόσωποι των Θεσμών έχουν συντάξει ήδη την «Έκθεση συμμόρφωσης», στην οποία αναφέρεται πως η Αθήνα

έχει ολοκληρώσει την εφαρμογή όλων των προαπαιτούμενων μέτρων.

Αξιωματούχος του ΥΠΟΙΚ τόνισε:

«Στόχος είναι να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση έως τα μέσα με τέλη Νοεμβρίου, προκειμένου να υπάρχει ένα ελεγχόμενο περιθώριο καθυστερήσεων».

Αναλυτικά όσα ειπώθηκαν κατά τις αφίξεις:Π. Μοσκοβισί:

Την αισιοδοξία του εξέφρασε ο Π. Μοσκοβισί ο οποίος σημείωσε αναφερόμενος στη χώρα μας: «Επιτέλους, μετά από καιρό και δυσκολίες, οδεύουμε σ’ ένα success story».

Και τόνισε: «Η συνεργασία των θεσμών με την Αθήνα είναι καλή αν και υπάρχουν προβλήματα, αλλά η Ελλάδα προχωρεί στις μεταρρυθμίσεις από τον Ιούλιο του 2015 και ευελπιστώ μέχρι το τέλος του 2016 να έχουμε συνολική συμφωνία».

«Από τη στιγμή που αναλάβουν οι Έλληνες την ευθύνη τους, θα αναλάβουμε κι εμείς τη δική μας που είναι η ελάφρυνση του χρέους» δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος και σημείωσε:

Eίμαι πεπεισμένος ότι θα εκταμιευτούν τα χρήματα προς την Ελλάδα. Σήμερα θα συζητήσουμε για τα 2,8 δισ. ευρώ και στόχος είναι να ανοίξει ο δρόμος για την δεύτερη αξιολόγηση

Για το ΔΝΤ:

«Πρόκειται για έναν θεσμό που διασφαλίζει την ποιότητα. Μπορεί να έχει τις δικές του απαιτήσεις, όπως για το χρέος σε ότι όμως μας αφορά θα θέλαμε να συζητηθεί το χρέος αφού έχουν δρομολογηθεί τα μέτρα» εξήγησε ο Μοσκοβίσι.

Ντάισελμπλουμ: Ακούω θετικά πράγματα για την Ελλάδα

Την αισιοδοξία του ότι θα δοθεί το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της υποδόσης των 2,8 δις ευρώ στο σημερινό Eurogroup εξέφρασε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ προσερχόμενος στη συνεδρίαση.

«Ακούω κάποιες αισιόδοξες ειδήσεις για την Ελλάδα. Περιμένω όμως να ακούσω την αξιολόγηση των ίδιων των θεσμών για την υλοποίηση των 15 προαπαιτούμενων που συνδέονται με την υποδόση».

Η Ελλάδα πάει καλύτερα, τόνισε ο επικεφαλής του Eurogroup και πρόσθεσε αναφορικά με το χρέος και την πρόταση του ΔΝΤ για ταχεία αναδιάρθρωσή του:

Οι υπολογισμοί του ΔΝΤ θα γίνουν με βάση τη συμφωνία του Eurogroup του Μαΐου, που προβλέπει ότι αποφάσεις για βαθιές παρεμβάσεις στο χρέος θα ληφθούν – εάν χρειάζεται – μετά τη λήξη του Μνημονίου, το 2018

Μισέλ Σαπέν: Η Ελλάδα υλοποιεί τις μεταρρυθμίσεις

Αισιόδοξος φάνηκε και ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ, Μισέλ Σαπέν, κατά τις δηλώσεις του προσερχόμενος στο Eurogroup.

Ο κ. Σαπέν τόνισε ότι η Ελλάδα υλοποιεί τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και κάνει μεγάλες προσπάθειες.

Η Ελλάδα συνεχίζει τις προσπάθειές της και εφαρμόζει τις μεταρρυθμίσεις, πολύ περισσότερες από αυτές που είχε κάνει τα τελευταία χρόνια. Η Ελλάδα υλοποιεί το δικό της κομμάτι του συμβολαίου. Και όταν υλοποιείται αυτό έρχεται η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη

Διαβάστε επίσης:

To Eurogroup αποφασίζει για τα 2,8 δις ευρώ

The post Στο Λουξεμβούργο κρίνεται η εκταμίευση της δόσης-Αισιόδοξοι Μοσκοβισί και Ντάισελμπλουμ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα